Šport
140 ogledov

Zvezdnik tri tedne po operaciji že na kolesau

vincenzo nibali Epa
Nekdanji zmagovalec dirke po Franciji je padel na letošnji 12. etapi.

Italijanski kolesar Vincenzo Nibali, ki je moral po padcu v 12. etapi odstopiti s Toura in oditi na operacijo poškodovanega vretenca, je že na kolesu. Po tritedenskem odmoru je v sredo opravil triurni trening na prostem, prejšnji teden pa je že vadil tudi na sobnem kolesu.

"Ni bilo ravno udobno. Čutil sem bolečine v mišicah prsnega koša, posebno, če cesta ni bila najboljša," je po treningu dejal kolesar Bahrain Meride, ki pa zaradi tega ni zaskrbljen, meni da je zdravstveno stanje povsem pod nadzorom.

Zdravniki so namreč zelo zadovoljni z njegovim okrevanjem, tako da najbrž ni bojazni, da ne bi mogel nastopiti na dirki po Španiji, ki se bo začela 25. avgusta v Malagi. Na Vuelti ne bo imel rezultatskih pričakovanj, zanj bo dirka pomenila le pripravo na septembrsko svetovno prvenstvo v Innsbrucku, kjer želi poseči po najvišjih mestih.

vincenzo nibali | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice