Mladi košarkarji do napredovanja

Foto: Žurnal24 Po tesnem porazu z gostiteljico Hrvaško in Španijo, so Slovenci gladko ugnali Ne
Mladi slovenski košarkarji so na evropskem prvenstvu v tretji tekmi prišli do prve zmage. Nemčijo so premagali z 74:54 in se uvrstili v naslednji krog tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Slovenska koašrkarska reprezentanca do 20 let je v 3. krogu evropskega prvenstva na Hrvaškem s 74:54 ugnala Nemčijo in se uvrstila med 12 najboljših reprezentanc Evrope, s tem pa že dosegla najboljšo uvrstitev v zadnjih treh letih.

Najboljši igralec zeleno-belih je bil tokrat kapetan Dino Murič, ki je zbral 25 točk, sledil pa mu je Uroš Zadnik z dvanajstimi. Varovanci Radeta Mijanovića so tekmo začeli sicer nekoliko slabše, saj je Nemčija po zaslugi Mauriceja Stuckeyja (11 točk v 1. četrtini) vodila vse do 16. minute (24:23), ko je Slovenija izenačila in minuto kasneje po košu Eda Muriča tudi povedla. To je bil tudi začetek odličnega delnega izida v naslednjih treh minutah in pol, zeleno-beli so namreč po zaslugi bratov Murič in Uroša Zadnika naredili delni izid 16:1, s tem pa polčas končali z rezultatom 27:38.

Slovenski mlajši člani so prednost v drugem polčasu zadrževali in jo na koncu, kljub temu, da so se Nemci v 34. minuti približali na 6 točk zaostanka (51:57), celo še povečali. Blestel je predvsem Dino Murič, ki je 25 točkam (6/10 za dve, 3/4 za tri, 4/4 prosti meti), dodal še 5 skokov, 1 podajo in 2 pridobljeni žogi. Dovolj, da je Slovenijo kapetansko popeljal v drugi del tekmovanja, kjer je bila nazadnje leta 2007 na EP v Novi Gorici in Gorici. Tam se bo naša četa pomerila s Francijo, Italijo in Rusijo, dokončen razpored pa bo znan po drugi tekmi skupine D med Hrvaško in Španijo, saj še ni znano ali bo Slovenija predtekmovanje zapustila kot druga ali tretja v skupini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.