Šport > Košarka
1 ogledov

Mladi košarkarji do napredovanja

Po tesnem porazu z gostiteljico Hrvaško in Španijo, so Slovenci gladko ugnali Ne Žurnal24 main
Mladi slovenski košarkarji so na evropskem prvenstvu v tretji tekmi prišli do prve zmage. Nemčijo so premagali z 74:54 in se uvrstili v naslednji krog tekmovanja.

Slovenska koašrkarska reprezentanca do 20 let je v 3. krogu evropskega prvenstva na Hrvaškem s 74:54 ugnala Nemčijo in se uvrstila med 12 najboljših reprezentanc Evrope, s tem pa že dosegla najboljšo uvrstitev v zadnjih treh letih.

Najboljši igralec zeleno-belih je bil tokrat kapetan Dino Murič, ki je zbral 25 točk, sledil pa mu je Uroš Zadnik z dvanajstimi. Varovanci Radeta Mijanovića so tekmo začeli sicer nekoliko slabše, saj je Nemčija po zaslugi Mauriceja Stuckeyja (11 točk v 1. četrtini) vodila vse do 16. minute (24:23), ko je Slovenija izenačila in minuto kasneje po košu Eda Muriča tudi povedla. To je bil tudi začetek odličnega delnega izida v naslednjih treh minutah in pol, zeleno-beli so namreč po zaslugi bratov Murič in Uroša Zadnika naredili delni izid 16:1, s tem pa polčas končali z rezultatom 27:38.

Slovenski mlajši člani so prednost v drugem polčasu zadrževali in jo na koncu, kljub temu, da so se Nemci v 34. minuti približali na 6 točk zaostanka (51:57), celo še povečali. Blestel je predvsem Dino Murič, ki je 25 točkam (6/10 za dve, 3/4 za tri, 4/4 prosti meti), dodal še 5 skokov, 1 podajo in 2 pridobljeni žogi. Dovolj, da je Slovenijo kapetansko popeljal v drugi del tekmovanja, kjer je bila nazadnje leta 2007 na EP v Novi Gorici in Gorici. Tam se bo naša četa pomerila s Francijo, Italijo in Rusijo, dokončen razpored pa bo znan po drugi tekmi skupine D med Hrvaško in Španijo, saj še ni znano ali bo Slovenija predtekmovanje zapustila kot druga ali tretja v skupini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.