Mladi risi prvič klonili

Foto: HZS/Twitter
Foto: HZS/Twitter
Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina B) na Bledu doživela prvi poraz.
Oglej si celoten članek

Po uvodnih dneh SP, Slovenija je premagala Litvo in Ukrajino, je danes po dnevu premora sledil boj s še prav tako neporaženo Poljsko. Slovenci so tekmece dvakrat ulovili, na koncu pa morali priznati premoč po loteriji kazenskih strelov (5:4).

SP Tokrat zmaga proti Litvi

Začetek je bil sicer dober, Mark Sever z igralcem več v prvi tretjini in Erik Svetina v 27. minuti sta poskrbela za dvakratno vodstvo z 1:0 in 2:1. A Poljaki so hitro odgovorili, še do konca drugega dela pa poskrbeli za preobrat, saj so dosegli tri gole. Slovenija je po golu Roka Kapela v 38. minuti sicer še enkrat izenačila na 3:3, toda izbrance Gorazda Reklja je nekoliko spodrezal gol Bartlomieja Jeziorskiega, dosežen le sekundo pred koncem drugega dela.

A so Slovenci vrnili s podobno mero in takoj na začetku zadnje tretjine je zadel Jaka Šturm. To pa je bil tudi zadnji gol v rednem delu in tudi podaljšku, takrat so imeli domači tudi igralca več, a se izid ni spremenil, pri kazenskih strelih pa so bili nato boljši Poljaki in zmagali s 5:4.

V 4. kolu se bodo Slovenci v sredo pomerili z Norvežani, ki so po treh krogih na Bledu še neporaženi.

SP U20, divizija I (skupina B), 3. kolo:

Poljska - Slovenija 5:4** (0:1, 4:2, 0:1)
Lyszczarczyk 26., 28., Pas 29., Jeziorski 30.; Sever 13., Svetina 27., Kapel 38., Šturm 41.

Norveška - Ukrajina 2:1** (0:0, 0:0, 1:1)
Litva - Italija 1:2* (0:0, 1:0, 0:1, 0:1)

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

LESTVICA:
1. Norveška 8 točk
2. Poljska 8
3. Slovenija 7
4. Italija 2
5. Ukrajina 1
6. Litva 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.