Šport
143 ogledov

Tokrat zmaga proti Litvi

Risi U20 twitter Slovenia Ice Hockey‏
Mladi slovenski hokejisti so na Bledu zabeležili še drugo zmago.

Hokejisti Slovenije so v tekmi 2. kroga svetovnega prvenstva do 20 let divizije I (skupina B) na Bledu dosegli drugo zmago. S 4:3 (1:0, 3:1, 0:2) so premagali Litvo. V uvodnem nastopu so bili v soboto boljši od Ukrajine s 3:1. Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je na Bledu SP tretjega kakovostnega razreda tako začela z dvema zmagama. 

Sredi tekme oziroma po dveh tretjinah se je zdelo, da imajo gostitelji vse v svojih rokah. Tekmece, ki so bili pred nekaj dnevi v prijateljski tekmi boljši z 2:0, so namreč stisnili v njihovo tretjino in premoč kronali s štirimi zadetki. Uspešni so bili Jaka Sodja, Jan Drozg, Jaka Šturm in Erik Svetina, trije od štirih golov so padli ob številčni prednosti. Toda v zadnjem delu, ko so Slovenci že zaigrali bolj sproščeno, so se Litovci vrnili, najprej znižali na 2:4, potem pa dve minuti pred koncem iz vrat potegnili še vratarja in zadeli še za 3:4.

A dokončnega preobrata ni bilo, vratarja Žige Kogovška Litovci niso več premagali in Slovencem so ostale vse tri točke.

jan drozg hokej slovenija SP Šport Mladi risi začeli odločno

Ponedeljek bo na SP prost dan, naslednja tekma izbrance selektorja Gorazda Reklja čaka v torek ob 16.30, ko bodo njihovi tekmeci Poljaki.

Izjave po tekmi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.