Mladi rokometaši do druge zmage

Foto: Žurnal24 Romuni tokrat niso imeli pravih možnosti. (Foto: RZS)
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na evropskem prvenstvu do 20 let v Bratislavi dosegla še drugo zmago.
Oglej si celoten članek

Po četrtkovi uvodni zmagi nad Švedsko z 31:28 je v sobotni prvi tekmi drugega kola (skupina D) Slovenija visoko ugnala Romunijo s 35:19 (20:12).

Slovenci so v tekmi z Romunijo vajeti igre prevzeli že v samem začetku ter si po zaslugi dobre igre v obrambi in zanesljive realizacije že do polčasa priigrali osem zadetkov razlike. V nadaljevanju so Slovenci povsem razbili romunsko obrambo in v 37. minuti povedli za 13 zadetkov (13:26). Prednost varovancev je rasla iz minute v minuto,v  46.minuti pa se je ustavila pri + 18. Selektor Slavko Ivezič je nato ponudil priložnost tudi igralcem, ki so na prvem srečanju dobili manjšo minutažo, a kljub temu so prednost do zadnjega sodnikovega žvižga uspeli obdržati (35:19).

Pri izbrancih slovenskega selektorja Slavka Iveziča je bil strelsko najbolj razpoložen Gašper Marguč s sedmimi goli. Mitja Nosan jih je prispeval šest, Žiga Mlakar pet, izkazal pa se je tudi vratar Emir Taletovič, ki je zbral kar 22 obramb.

Slovenija se bo v nedeljo ob 14. uri pomerila s Hrvaško.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.