Šport
37 ogledov

Mladi rokometaši do druge zmage

Romuni tokrat niso imeli pravih možnosti. (Foto: RZS) Žurnal24 main
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na evropskem prvenstvu do 20 let v Bratislavi dosegla še drugo zmago.

Po četrtkovi uvodni zmagi nad Švedsko z 31:28 je v sobotni prvi tekmi drugega kola (skupina D) Slovenija visoko ugnala Romunijo s 35:19 (20:12).

Slovenci so v tekmi z Romunijo vajeti igre prevzeli že v samem začetku ter si po zaslugi dobre igre v obrambi in zanesljive realizacije že do polčasa priigrali osem zadetkov razlike. V nadaljevanju so Slovenci povsem razbili romunsko obrambo in v 37. minuti povedli za 13 zadetkov (13:26). Prednost varovancev je rasla iz minute v minuto,v  46.minuti pa se je ustavila pri + 18. Selektor Slavko Ivezič je nato ponudil priložnost tudi igralcem, ki so na prvem srečanju dobili manjšo minutažo, a kljub temu so prednost do zadnjega sodnikovega žvižga uspeli obdržati (35:19).

Pri izbrancih slovenskega selektorja Slavka Iveziča je bil strelsko najbolj razpoložen Gašper Marguč s sedmimi goli. Mitja Nosan jih je prispeval šest, Žiga Mlakar pet, izkazal pa se je tudi vratar Emir Taletovič, ki je zbral kar 22 obramb.

Slovenija se bo v nedeljo ob 14. uri pomerila s Hrvaško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.