Mladi Schumacher spisal zgodovino na "očetovem" prizorišču

Foto: Epa
Foto: Epa
Dirkači formule 2 so se, tako kot njihovi kolegi v elitnem razredu, merili na Madžarskem.
Oglej si celoten članek

Na Hungaroringu so vozniki formule 2 odpeljali 28 krogov, slavil pa je Mick Schumacher in prišel do svoje prve zmage v tem tekmovanju.

F1 Schumacher hvaležen Vettlu

Pred tem je bila njegova najboljša uvrstitev četrto mesto na VN Avstrije, v skupnem seštevku pa član ekipe Prema Powerteam trenutno drži enajsto mesto.

"Fantastično je proslavljati prvo zmago v formuli 2. Še vedno moram veliko delati. Ne vem, če bom v naslednji sezoni že vozil v formuli 1, morda čez dve ali tri leta," je po zmagi povedal dvajsetletni Schumacher, sicer član Ferrarijeve dirkaške akademije.

Na Hungaroringu, kjer se je po koncu preizkušnje F2 začela še dirka formule 1 za VN Madžarske, je Mickov oče Michael Schumacher dosegel štiri zmage. Skupno je legendarni Nemec v karieri zabeležil rekordnih 91 zmag v elitnem razredu.

Foto: Epa Mick Schumacher

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.