Mladi Slovenci klonili proti Walesu

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je v 2. krogu kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2013 v Bakovcih izgubila proti Walesu z 1:2 (1:1). Izbranci Primoža Glihe bodo zadnjo tekmo turnirja igrali v ponedeljek, ko se bodo ob 15. uri v Slovenski Bistrici pomerili s Švedsko.
Oglej si celoten članek

Po veliki točki z Rusijo so Slovenci potrebovali zmago proti trdim Valižanom, a se tekma ni začela po slovenskih željah. Že v tretji minuti so gosti povedli po tem, ko je po podaji Louisa Thompsona iz bližine zadel Gethyn Hill. Mladi slovenski nogometaši so se težko osvobodili začetnega šoka, a vseeno do odmora izenačili s pomočjo gostov, saj je v 38. minuti po gneči v kazenskem prostoru Thompson zadel lastno mrežo.

V drugem polčasu so bili Slovenci občutno boljši tekmec, a so v obdobju premoči gosti dosegli zmagoviti gol. Ob neodločni slovenski obrambi je s slabih desetih metrov zadel Jack Nardiello, ki je na igrišče vstopil minuto pred tem in zadel ob prvem dotiku z žogo. Slovenci so imeli kar nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene.

Gliha je tokratno tekmo začel z vratarjem Aljažem Cotmanom, v polju pa so zaigrali Klemen Šturm, Denis Šme, Luka Krajnc, Jure Balkovec, Miha Zajc, Aleks Pihler, Andraž Šporar, Mitja Lotrič, Žiga Smrtnik in Leo Štulac. V nadaljevanju so priložnost za igro dobili še Rudi Vancaš Požeg, Gregor Bajde in Jernej Papež.

Na drugi tekmi skupine je Rusija v Slovenski Bistrici s 3:1 premagala Švedsko.

V uvodnem delu kvalifikacij sicer nastopajo ekipe v 12 skupinah s po štirimi reprezentancami. V elitni krog se bodo prebile prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine ter najboljša tretjeuvrščena. V elitnem krogu, ki bo na sporedu spomladi, se bodo tem 25 ekipam pridružile še tri nosilke, ki jim ni bilo treba v uvodni del kvalifikacij.

Iz elitnega dela, ki ga bo sestavljalo sedem skupin s po štirimi ekipami, pa se bodo na zaključni turnir v Litvo, ki bo od 20. julija do 1. avgusta 2013, prebili zmagovalci skupin, ki se bo tam pridružili gostiteljem.

Skupina 10:
Izida:
Slovenija - Wales 1:2 (1:1)
Rusija - Švedska 3:1 (2:0)

Lestvica:
1. Rusija         3:1   4
2. Švedska      4:4   3
3. Wales         3:4   3
4. Slovenija      1:2   1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.