Šport > Nogomet
25 ogledov

Mladi Slovenci klonili proti Walesu

primož gliha Benjamin Kovač
Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je v 2. krogu kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2013 v Bakovcih izgubila proti Walesu z 1:2 (1:1). Izbranci Primoža Glihe bodo zadnjo tekmo turnirja igrali v ponedeljek, ko se bodo ob 15. uri v Slovenski Bistrici pomerili s Švedsko.

Po veliki točki z Rusijo so Slovenci potrebovali zmago proti trdim Valižanom, a se tekma ni začela po slovenskih željah. Že v tretji minuti so gosti povedli po tem, ko je po podaji Louisa Thompsona iz bližine zadel Gethyn Hill. Mladi slovenski nogometaši so se težko osvobodili začetnega šoka, a vseeno do odmora izenačili s pomočjo gostov, saj je v 38. minuti po gneči v kazenskem prostoru Thompson zadel lastno mrežo.

V drugem polčasu so bili Slovenci občutno boljši tekmec, a so v obdobju premoči gosti dosegli zmagoviti gol. Ob neodločni slovenski obrambi je s slabih desetih metrov zadel Jack Nardiello, ki je na igrišče vstopil minuto pred tem in zadel ob prvem dotiku z žogo. Slovenci so imeli kar nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene.

Gliha je tokratno tekmo začel z vratarjem Aljažem Cotmanom, v polju pa so zaigrali Klemen Šturm, Denis Šme, Luka Krajnc, Jure Balkovec, Miha Zajc, Aleks Pihler, Andraž Šporar, Mitja Lotrič, Žiga Smrtnik in Leo Štulac. V nadaljevanju so priložnost za igro dobili še Rudi Vancaš Požeg, Gregor Bajde in Jernej Papež.

Na drugi tekmi skupine je Rusija v Slovenski Bistrici s 3:1 premagala Švedsko.

V uvodnem delu kvalifikacij sicer nastopajo ekipe v 12 skupinah s po štirimi reprezentancami. V elitni krog se bodo prebile prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine ter najboljša tretjeuvrščena. V elitnem krogu, ki bo na sporedu spomladi, se bodo tem 25 ekipam pridružile še tri nosilke, ki jim ni bilo treba v uvodni del kvalifikacij.

Iz elitnega dela, ki ga bo sestavljalo sedem skupin s po štirimi ekipami, pa se bodo na zaključni turnir v Litvo, ki bo od 20. julija do 1. avgusta 2013, prebili zmagovalci skupin, ki se bo tam pridružili gostiteljem.

Skupina 10:
Izida:
Slovenija - Wales 1:2 (1:1)
Rusija - Švedska 3:1 (2:0)

Lestvica:
1. Rusija         3:1   4
2. Švedska      4:4   3
3. Wales         3:4   3
4. Slovenija      1:2   1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.