Šport
27 ogledov

Slovenski športni talenti

Četrtfinale EP 2011 Slovenija-Španija EPA
Ob koncu leta se še posebej radi ozremo nazaj. In tudi naprej. Zato vam predstavljamo serijo imen, ki bodo morda glavna tematika naših prihodnjih člankov o slovenskih športnih uspehih.

Nogomet. V naslednjih letih boste verjetno s pozornostjo spremljali te mladeniče: letnik 1993 – Nejc Praprotnik (Atalanta), Matej Pučko (Koper); letnik 1994 – Mitja Lotrič (Mura), Luka Krajnc (Genoa), Andraž Šporar, Miha Zajc, Gregor Bajde (vsi Bravo1 Interblock); letnik 1995 – Dino Hotić, Sven Dodlek, Luka Zahovič, Damjan Vuklišević (vsi Maribor).

Košarka. Luka Rupnik (Geoplin Slovan) je na EP v Litvi že nastopil v članski reprezentanci, na EP do 18 let pa je bil prvi strelec (17,3 točke) in podajalec Slovenije (5,7 podaje). Na prvenstvu do 20 let so se izkazali Alen Omić (Zlatorog), Edo Murić (Krka), Marko Pajić (Slovan) in Klemen Prepelič (Helios), na prvenstvu divizije B do 16 let pa si je naziv najkoristnejšega igralca priigral Matic Rebec (Helios).

 

Atletika. Barbara Špiler je v svoji karieri že bila svetovna prvakinja v konkurenci mlajših mladink, mladinska svetovna podprvakinja, julija pa je postala tudi evropska mladinska prvakinja. Drži tudi slovenski članski rekord.

Alpsko smučanje. Boštjan Kline je mladinski svetovni prvak v smuku in superveleslalomu. Eli Plut je na zimskem olimpijskem festivalu evropske mladine osvojila zlato v veleslalomu in srebro v slalomu.

Rokomet. Dvajsetletni Matej Gaber (Gorenje) in dve leti mlajši Borut Mačkovšek (Celje PL) sta na širšem seznamu selektorja Borisa Deniča za EP v Srbiji.

Hokej. Blaž Gregorc je že pomemben član reprezentance; pred sezono je bil povabljen na kamp NHL-ekipe LA Kings.

Tenis. Nastji Kolar se je julia v Bad Gasteinu uspelo prebiti v 2. krog turnirja serije WTA. Uspeh je nadgradila z naslovom mladinske evropske prvakinje do 18 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.