Šport > Nogomet
52 ogledov

Olimpija v Zajcu našla Xavija in Iniesto

Zajc Olimpija Mura Prva liga slovenska liga prvenstvo SPS/www.nkolimpija.si
"Kdo je ta fant?" se je spraševala po dolgem času številčna množica ljubljanskih navijačev, ko se je pred tekmo proti Muri 05 na velikem zaslonu ob številki štiri izpisalo neznano ime. Ta fant je pri zgolj 18 letih odločil tekmo in zabil dva prekrasna zadetka. Ta fant je igral prvo tekmo za člansko moštvo. Ta fant je Miha Zajc.

"Nikoli si nisem mislil, da bom že na prvi tekmi za Olimpijo zabil dva gola. Občutki so res fenomenalni," je po zmagi nad Muro 05 dejal Miha Zajc, nepričakovani junak Olimpije Ljubljane, ki se je pod vodstvom trenerja Andreja Razdrha veselila svoje rekordne šeste zaporedne ligaške zmage.

Telefon mladca iz Šempetra pri Gorici je v žepu še veselo poplesoval tudi dolgo po koncu tekme v Stožicah, saj je moral predelati še številne čestitke od blizu in daleč. Povsem zasluženo - z dvema fantastičnima zadetkoma iz zvezne vrste je prinesel zmago svojemu moštvu in na sploh prvi tekmi za člansko moštvo več kot le upravičil zaupanje Razdrha.

"Veliko presenečenje je bilo že v sredo, ko sem prišel na članski trening, potem pa še v četrtek in petek, ko mi je trener povedal, da bom verjetno začel. In tako sem se znašel v prvi ekipi. Trenerja poznam že iz mladinske šole. Res mi je bil v veliko pomoč, za kar se mu tudi zahvaljujem. Trema? Na začetku ja, ampak soigralci so bili super in mi pomagali, tako da sem prebil to tremo in dobro odigral tekmo." je nadaljeval Zajc.

Šempeter = nogometno velemesto

Mladi Primorec s številko štiri na hrbtu je po prihodu v Ljubljano tri leta igral za Interblock, kjer je skupaj z novim (starim) soigralcem Andražem Šporarjem prav tako prodrl v člansko moštvo, podoben preskok ma mu je veliko bolj spektakularno uspel tudi pri Olimpiji. Na ŠC PET se streljaj od mitskega bežigrajskega stadiona v nogometnem razredu izobražuje za ekonomskega tehnika.

"Že ko sem prišel v srednjo šolo, so bili v Ljubljani odlični pogoji, zato so mi ponudili, da pridem igrat k Interblocku. Zakaj ne bi izkoristil takšne priložnosti?" se spominja Zajc. "Zaenkrat lahko z lahkoto združujem šolo in nogomet, za naprej pa bomo še videli, ko bomo prišli do članov. Profesorji so fenomenalni, tako da verjamem, da bom tako še naprej."

Miha Zajc Olimpija Ljubljana Mura 05 Prva liga Stožice | Avtor: SPS/www.nkolimpija.si SPS/www.nkolimpija.si
Zajc se je z zadetkoma v prvi slovenski ligi pridružil že prenekaterim uveljavljenim primorskim "rojakom", saj je samo Šempeter pri Gorici v zadnjih letih reprezentanci dal Valterja Birso, Tima Matavža, Etiena Velikonje in nazadnje tudi Gorana Cvijanovića. Gotovo obstaja kakšna skrivnost, ki pa je mladi vezist Olimpije tako kot njegovi predhodniki ni želel izdati.

Navdušen nad Xavijem in Iniesto

"Moji sokrajani so kar znani, ja … Poznam se z Valterjem Birso, tudi s soigralcem Arisom Zarifovićem, Timom Matavžem …" je našteval Zajc. "Velikokrat je že prišlo do te debate, zakaj nas je prav iz Šempetra toliko. (smeh) Očitno je tako okolje, da uspevajo dobri nogometaši. Na žalost ni časa, da bi skupaj odigrali kakšno tekmo. Sem še premlad in ne dovolj dober, a upam, da bom nekoč prišel do tega nivoja," je še skromno pristavil.

Nekdanjega igralca nogometnega kluba Bilje in člana vseh mlajših selekcij reprezentance zdaj s selekcijo U-19 čaka kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu, medtem ko bo veliko njegovih soigralcev pri Olimpiji med reprezentančnim premorom odšlo na zaslužen dvotedenski počitek. Naslednji na vrsti je že večni derbi z Mariborom v Ljudskem vrtu.

"Najprej me čakajo kvalifikacije za EP do 19 let, potem pa je že tekma z Mariborom. Bomo videli, ko se vrnem s kvalifikacij, kako se bo odločil trener," je o prihodnosti pri članskem moštvu še povedal Zajc. Ob odsotnosti Damjana Trifkovića in Anžeta Zorca je zasedel položaj za obema napadalcema, bil je "mediapunta", kot radi rečejo Španci. Prav z Iberskega polotoka tudi črpa navdih.

"Najbolj sem navdušen nad Barcelono, seveda nad Xavijem (Hernándezom) in (Andrésom) Iniesto, ki sta moja največja vzornika," je svoje občudovanje do Barceloninega dvojca "Xaviesta" za zaključek še izrazil Zajc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.