Mladi Slovenci na čelo skupine

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v mariborskem Ljudskem vrtu v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2013 (skupina 2) premagala Švedsko z 2:1 (1:0) in s tem ostaja v igri za preboj na prvenstvo stare celine.
Oglej si celoten članek

Gola za Slovenijo izbrano vrsto sta dosegla Robert Berić v 44. in Dejan Lazarevič iz enajstmetrovke v 82. minuti, medtem ko je za Švede Jakob Johansson izenačil v 61. minuti. Za slovensko izbrano vrsto je bila ta tekma zadnja v teh kvalifikacijah. Varovanci Tomaža Kavčiča imajo po zmagi možnost za preboj v play-off, vendar so še odvisni od razpleta drugih tekem.

Slovenski nogometaši so odločno krenili v srečanje v Ljudskem vrtu. V peti minuti je roke švedskega vratarja Karla-Johana Johnssona z močnim volejem prvi ogrel Miha Mevlja. Igra se je nato preselila na sredino igrišča, prvo resnejšo priložnost pa so si gostje pripravili šele v 23. minuti. To je prebudilo varovance Tomaža Kavčiča, Dejan Trajkovski je dve minuti kasneje lepo prodrl po levi strani, a je Robert Berić meril slabo. Tudi nekaj kasneje sta lepo kombinirala Rajko Rep in Dejan Lazarevič, a slednji ni bil dovolj natančen. V 36. minuti je švedsko obrambo preigral Kevin Kampl, a so Slovenci preveč zapletli igro pred švedskimi vrati in do zaključnega strela ni prišlo.

Za Švede je v 40. minuti preko gola slovenske izbrane vrste meril neovirani Jiloan Hamad. Če je bila dotlej posest žoge na igrišču izenačena, pa so v zadnjih petih minutah prvega dela tekme pobudo prevzeli gostitelji in jo z golom Berića v 44. minuti tudi zasluženo kronali. V 43. minuti je Enej Jelavič dobro nadziral žogo pred švedskimi vrati, a ostal brez zaključka, tudi hitri Lazarevič je v isti minuti po samostojnem prodoru skoraj že ugnal švedskega čuvaja mreže, ki je žogo le uspel odbiti v kot. Tega je izvajal Rep, Berić je poskusil z glavo, Johnsson je žogo odbil, a je bil Berić tokrat na pravem mestu in Slovenci so se veselili vodstva. Tik pred koncem prvega polčasa so Švedi še poskusili izenačiti, ko je Boban Jović slabo odbil žogo, a je Rasmus Jönsson meril preko vrat Elvisa Džafića.

Drugi polčas so bolje začeli Švedi, a je bil Džafić v 52. minuti na pravem mestu. Pet minut kasneje sta spet lepo kombinirala Berić in Lazarevič in priborila kot. Tega je znova izvajal Rep, še enkrat skušal odbito žogo pospraviti v mrežo, a je ostalo pri izidu 1:0. Švedi so začeli ofenzivo na slovenski gol in svojo premoč v 61. minuti kronali z zadetkom za izenačenje. Hamad je izvajal kot, gnečo v slovenskem kazenskem prostoru pa je najboljše izkoristil Jakob Johansson.

Kljub švedski pobudi pa so le sledile minute slovenske ekipe. Miiko Albornoz je v 82. nespretno posredoval z roko in nemški sodnik Felix Zwayer je nemudoma pokazal na belo točko. Čeprav je Johnsson skočil v pravo smer, pa je bil z lepim močnim strelom v malo mrežico neustavljiv Lazarevič. Švedi so do konca srečanja izdatneje pritisnili na plin, poskušali na vse načine, tako da je moral Džafić večkrat pokazati vse svoje znanje, a je izid na srečo domačih ostal nespremenjen.

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2013 (skupina 2):

Slovenija : Švedska 2:1 (1:0)
Berić (44), Lazarević (82/11-m); Johansson (61)

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:54 7. September 2012.

    Berić tudi ni klasa kot ga omenjate na fotki ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.