Mladi Slovenci odpihnili Estonce

Foto: NZS
Foto: NZS
Slovenska reprezentanca do 21 let je na zadnji tekmi kvalifikacij za EP v Estoniji premagala domačo ekipo s 7:1 (4:0). Slovenija je v skupini 2 zasedla drugo mesto za Dansko in Rusijo.
Oglej si celoten članek

Na gostovanje v Talin je skupaj s člansko reprezentanco dopotovala tudi slovenska selekcija do 21 let. Selektor Robert Englaro je ekipo vodil na tekmi v Rakvereju, ki pa je imela zgolj formalni značaj. Slovenija bi v skupini 2 zasedla tretje mesto ne glede na izid, napredovali pa bosta Danska in Rusija.

A kljub temu so mladi slovenski nogometaši dvoboj z Estonci vzeli resno. Nenazadnje so se želeli tudi oddolžiti Estoncem, ki so jih pred letom dni tesno z 1:0 premagali na domači tekmi v Velenju. V Rakvereju so bili Slovenci gospodarji na igrišču, kar so hitro pokazali tudi z zadetki v mreži Matveija Igonena. Začel je Nemanja Mitrović v 16. minuti, že dve minuti zatem so domači naredili prekršek za najstrožjo kazen, z bele točke pa je zadel Andraž Šporar. Sledilo je novih udarnih pet minut, ko sta najprej Blaž Vrhovec v 27., potem pa še Benjamin Verbič v 32. poskrbela za zelo zanesljivo vodstvo.

Slovenci pa se niso zadovoljili samo s štirimi zadetki. Že kmalu po začetku drugega polčasa je bilo 5:0, kot je izvajal Vrhovec, žogo pa je v estonsko mrežo spravil Luka Krajnc. Ob koncu tekme je v igro vstopil Dino Hotič in se takoj izkazal. Že v 80. minuti, dve minuti po vstopu v igro, je dosegel svoj prvi gol za to selekcijo, potem pa je Estonija vendarle dosegla vsaj častni zadetek, z bele točke je bil uspešen Frank Liivak. Vseeno so imeli zadnjo besedo Slovenci oziroma še enkrat Hotič, ki je v 89. minuti postavil končnih 7:1.

Estonija : Slovenija 1:7 (0:4)

Stadion Rakvere, sodniki: Šilagava, Čičinadze, Todria (vsi Gruzija).
Strelci: 0:1 Mitrović (16.), 0:2 Šporar (18./11-m), 0:3 Vrhovec (27.), 0:4 Verbič (32.), 0:5 Krajnc (63.), 0:6 Hotič (80.), 1:7 Liivak (83., 11-m), 1:7 Hotič (89.).
Estonija: Igonen, Mööl, Avilov, Elhi, Liivak, Anier (od 74. Sobčenko), Vihmann, Aloe, Luigend, Ainsalu, Junolainen (od 56. Gussev).
Slovenija: Jug, Janža (od 60. Balkovec), Mitrović, Krajnc, Šporar, Vancaš Požeg, Benedičič (od 69. Kapun), Klinar, Vrhovec, Majer (od 78. Hotič), Verbič.
Rumeni kartoni: Igonen; Janža, Vrhocev.
Rdeč karton: /

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:26 9. September 2014.

    Stari Estonci odpihnili Slovence.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.