Mladi Slovenec enako kot Dončić MVP finala pri Realu

Foto: twitter Baloncesto Base Žiga Samar
Še en slovenski košarkar navdušuje pri madridskem Realu.
Oglej si celoten članek

Še en slovenski mladenič se vse bolj uveljavlja pri mladincih madridskega Reala. Ti so še tretjič zapored in petič v zadnjih šestih letih postali državni prvaki v svoji kategoriji, v finalu z Barcelono, ki so ga dobili z rezultatom 99:75, pa si je naziv najkoristnejšega igralca priigral Slovenec Žiga Samar.

Osemnajstletni Jeseničan, nekdanji član Uniona Olimpije, je tako spomnil na predstave zdaj že zvezdnika NBA lige Luke Dončića, ki je pri španskem velikanu pred člansko kariero blestel tudi v mlajših selekcijah. Samar je v finalu proti Barceloni sicer v svojo statistiko vpisal 11 točk ter po šest skokov in podaj.

Prvi strelec Reala je bil z 20 točkami sicer Mario Nakić, sin nekdanjega izjemnega košarkarja Iva Nakića, ki si je svoj kruh služil med drugim tudi v slovenski ligi, z nekdanjima slovenskima reprezentantoma Arrielom  McDonaldom in Mariom Kraljevićem je v sezoni 1995/96 v finale državnega prvenstva z 1:3 v zmagah izgubil proti Unionu Olimpiji z Dušanom Hauptmanom, Jakom Daneuom, Markom Tuškom, Markom Milićem, Borisom Gorencom, Anthonyjem Reedom ...

Ivo Nakić je bil kasneje pri nemškem Würzburgu soigralec in mentor Dirku Nowitzkemu, ki je Nakića celo označil za svojega idola. Po Würzburgu se je Nakić vrnil v Slovenijo, kjer je s Krko tudi osvojil državni naslov. 

Poleg Samarja slovensko košarko v mlajših kategorijah pri Realu zastopa tudi Dan Duščak, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Slavka Duščaka. Dan Duščak bo julija sicer dopolnil 17 let.

Deja vu Še en slovenski mladenič Reala obnorel splet

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.