Mladi Slovenec odslej član francoskega kluba

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Olimpija z dogovorom o prodaji Ostrca francoskemu drugoligašu.
Oglej si celoten članek

Olimpija je s francoskim drugoligašem Troyesom sklenil dogovor o prestopu obetavnega 18-letnega Enrika Ostrca. Ta bo sicer formalno postal član vodilne ekipe v francoski ligue 2, a bo še naprej igral za Olimpijo kot posojeni igralec, je ljubljanski klub zapisal na svoji spletni strani.

Troyes, ki je lastniško del skupine City Football Group, je namreč Ostrca za sezono in pol posodil nazaj v zmajevo gnezdo. Po poročanju športnega časnika EkipaSN je prestop vreden več kot 600.000 evrov, skupaj z dodatnimi bonusi pa bi se lahko vrednost še zvišala.

Kot navajajo na spletni strani Olimpije, je Ostrc nase opozoril že na svojem debitantskem nastopu v dresu Olimpije, ko je proti Sežani dosegel izjemen zadetek. Prepričljiv krstni nastop pa ni bil naključje, saj je mladi vezist nadaljeval z odličnimi predstavami v zeleno-belem dresu.

Foto: Profimedia Enrik OStrc

Za Olimpijo je v lanski sezoni zbral 11 nastopov, v letošnji pa je 11 prvenstvenim dodal še enega pokalnega in dva v kvalifikacijah za evropsko ligo ter uspel vzbuditi pozornost bogatih lastnikov City Football Group iz Združenih arabskih emiratov, ki med drugim obvladuje angleškega prvoligaša Manchester City.

"Zaenkrat ostajam v Olimpiji, pri kateri sem si ustvaril številne lepe spomine. Moji osebni cilji v prihodnosti so najbolj povezani z razvojem, tako na nogometni kot osebni ravni. Glede cilja z Olimpijo pa je to zagotovo naslov prvaka," je za spletno strani Olimpije dejal Ostrc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.