Šport > Nogomet
304 ogledov

Mladi Slovenec odslej član francoskega kluba

Enrik OStrc Profimedia
Olimpija z dogovorom o prodaji Ostrca francoskemu drugoligašu.

Olimpija je s francoskim drugoligašem Troyesom sklenil dogovor o prestopu obetavnega 18-letnega Enrika Ostrca. Ta bo sicer formalno postal član vodilne ekipe v francoski ligue 2, a bo še naprej igral za Olimpijo kot posojeni igralec, je ljubljanski klub zapisal na svoji spletni strani.

Troyes, ki je lastniško del skupine City Football Group, je namreč Ostrca za sezono in pol posodil nazaj v zmajevo gnezdo. Po poročanju športnega časnika EkipaSN je prestop vreden več kot 600.000 evrov, skupaj z dodatnimi bonusi pa bi se lahko vrednost še zvišala.

Kot navajajo na spletni strani Olimpije, je Ostrc nase opozoril že na svojem debitantskem nastopu v dresu Olimpije, ko je proti Sežani dosegel izjemen zadetek. Prepričljiv krstni nastop pa ni bil naključje, saj je mladi vezist nadaljeval z odličnimi predstavami v zeleno-belem dresu.

Enrik OStrc | Avtor: Profimedia Profimedia

Za Olimpijo je v lanski sezoni zbral 11 nastopov, v letošnji pa je 11 prvenstvenim dodal še enega pokalnega in dva v kvalifikacijah za evropsko ligo ter uspel vzbuditi pozornost bogatih lastnikov City Football Group iz Združenih arabskih emiratov, ki med drugim obvladuje angleškega prvoligaša Manchester City.

"Zaenkrat ostajam v Olimpiji, pri kateri sem si ustvaril številne lepe spomine. Moji osebni cilji v prihodnosti so najbolj povezani z razvojem, tako na nogometni kot osebni ravni. Glede cilja z Olimpijo pa je to zagotovo naslov prvaka," je za spletno strani Olimpije dejal Ostrc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.