Šport > Nogomet
216 ogledov

V Olimpiji odslej dva Mandarića, klub ni naprodaj

Milan Mandarić
Milan Mandarić si je premislil.

Predsednik slovenskega nogometnega prvoligaša Olimpije iz Ljubljane Milan Mandarić je v preteklosti večkrat poudaril, da odhaja iz kluba. Danes pa je poskrbel za nov preobrat, saj je kot partnerja pri vodenju kluba predstavil hrvaškega poslovneža Željka Mandarića. Hkrati je dodal, da Olimpija za zdaj ni naprodaj.

"V veselje mi je, da lahko vsem ljubiteljem nogometa v Ljubljani in Sloveniji sporočim, da imam v klubu novega zanesljivega partnerja, s katerim odpiramo novo poglavje v zgodovini kluba. To je gospod Željko Mandarić, uspešni poslovnež z Reke, velik ljubitelj nogometa in športa, s katerim sem sklenil partnerstvo ter se dogovoril, da s skupnimi močmi nadaljujemo delo na afirmaciji NK Olimpija," je dejal Mandarić ob novi okrepitvi, kot so v klubu poimenovali prihod lastnika več podjetij na Hrvaškem in tudi menedžerja leta 2018 pri sosedih.

"V športnem pomenu si želimo, da bo v prihodnje v Olimpiji čim več mladih domačih igralcev iz lastnega športnega pogona, ki bodo skupaj s kakovostnimi seniorji zagotovili nadaljevanje uspešne Olimpijine zgodbe. V poslovnem smislu nas čaka veliko dela na pripravi nove poslovne in marketinške strategije," je dodal Mandarić.

Milan Mandarić Olimpija Ljubljana | Avtor: Profimedia Profimedia

Po novem drugi Mandarić v ljubljanskem kolektivu, po poročanju medijev naj bi šlo za daljnega predsednikovega sorodnika, pa je povedal, da je to zanj čast in privilegij. "Istočasno pa tudi velika odgovornost biti del največjega in enega najstarejših slovenskih nogometnih klubov. NK Olimpija se ponaša z dolgo tradicijo in je ponos slovenskega nogometa tudi v regiji. Prepričan sem in vse bom storil, da z lastnim entuziazmom in ljubeznijo do športa, ob podpori izkušenj ter znanja velikega športnega in nogometnega strokovnjaka in mojega partnerja gospoda Milana Mandarića prispevam, da bo prihodnost Olimpije še boljša in uspešnejša," je dejal.

Olimpija je tako vsaj začasno razrešila lastniško prihodnost kluba po neuspešnih (in z nekaterimi tudi neresnih, kot je pojasnil predsednik) pogovorih z italijanskimi, nemškimi in drugimi potencialnimi vlagatelji. "Olimpija za zdaj ni naprodaj, ampak nikoli se ne ve. Če se pojavi nekdo pravi, da zamenja mene, da nadaljuje misijo, da vlaga, potem je jasno, da bom rekel, da sem končal svoje v klubu," je poudaril Milan Mandarić.

Ta je pred dnevi nazaj v klub pripeljal tudi trenerja Gorana Stankovića, pred katerim je težka in velikokrat ponovljena naloga: osvojiti naslov prvaka, igrati lep nogomet in vključevati mlade domače igralce. Iz kluba je namreč po jesenskem delu odšlo precej igralcev (Jakov Blagaić, Mario Kvesić, Goran Milović, Ante Vukušić, pred odhodom pa naj bi bili tudi Mihail Caimacov, Luka Marin in Ivan Močinić), a Mandarić je zagotovil, da bodo luknje v ekipi pravočasno in ustrezno zakrpali, prav tako pa bodo v naslednjih mesecih po zagotovilih Olimpijinega šefa rešili tudi vsa vprašanja dolgov, ki so posledica "bivšega menedžmenta".

goran stanković | Avtor: Profimedia Profimedia

Ekipa bo priprave na spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije opravila tudi v Umagu ter odigrala nekaj pripravljalnih tekem, ki bodo novemu strategu ter pomočnikom, med katerimi bo po novem tudi nekdanji reprezentant in kapetan Olimpije Darijan Matić, pokazale, kako izničiti zaostanek treh točk za Mariborom. Nov kadrovski premik pa bo tudi na mestu športnega direktorja. Mladen Rudonja je zaenkrat še v klubu, a "najverjetneje bomo ostali brez športnega direktorja".

Prvo polovico sezone je sicer Mandarić ocenil kot eno najslabših v karieri, predvsem zaradi tega, ker ekipa pod vodstvom Dina Skenderja ni kazala tistega, kar si predsednik želi, torej že večkrat izpostavljenega kompaktnega, lepega in uspešnega nogometa, vključevanja domačih mladih igralcev ter tudi ustvarjanja "branda" Olimpije. Obenem je potrdil, da je bil Skender prek "neke osiješke zveze" povezan tudi z enimi od potencialnih investitorjev, ki pa so zahtevali, da Skender ostane trener. "Tega pa nisem mogel narediti, odgovoril sem jim, da moram misliti na dobro Olimpije in da je čas za novega človeka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.