Mladi Španci nasledili starejše kolege

Foto: EPA Javi Martinez, Španija, mlada reprezentanca Foto: EPA Španija, mlada reprezentanca Foto: EPA Cesar Azpilicueta, Španija, mlada reprezentanca Manolo el bombo navijač pokal Foto: EPA Španija, mlada reprezentanca Foto: EPA Španija, mlada reprezentanca Foto: EPA Španija, mlada reprezentanca Foto: EPA Španija, mlada reprezentanca Foto: EPA Juan Mata, Španija, mlada reprezentanca Foto: EPA Španija, mlada reprezentanca Foto: Reuters Javi Martinez in Xherdan Shaqiri Foto: Reuters Innocent Emeghara in Alvaro Dominguez Foto: Reuters David De Gea Foto: Reuters Ander Herrera Foto: Reuters Trener Luis Milla Foto: Reuters Philippe Koch in Iker Munian Foto: Reuters Ander Herrera
Mlada članska reprezentanca Španije (U-21) je v finalu evropskega prvenstva v danskem Aarhusu z 2:0 ugnala švicarsko reprezentanco, za katero igra tudi soigralec Josipa Iličića pri Palermu Pajtim Kasami.
Oglej si celoten članek

Nogometaši z Iberskega polotoka so tako nasledili svoje starejše kolege na evropskem prestolu (Španija je aktualni evropski prvak iz leta 2010). Špance je v 41. minuti tekme v vodstvo popeljal Ander Herrera Agüera, potem ko je po podaji Didaca Vile z glavo načel švicarsko mrežo. Herrera je sicer član Athletica iz Bilbaa.

Zmago furije je potrdil mladi up Barcelone Thiago Alcantara v 81. minuti obračuna. V Italiji rojeni Španec, ki je sicer sin nekdanjega brazilskega nogometaša Mazinha, je švicarskega čuvaja mreže Yanna Sommerja premagal kar s prostega strela. "Golazo iz 40 metrov," so zapisali španski novinarski kolegi As-a. David De Gea (Atlético), ki ga mnogi že vidijo v Manchestru Unitedu, je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Evropsko prvenstvo U-21, finale:

Švica : Španija 0:2 (0:1)
Herrera (41), Thiago Alcantara (81)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.