Šport > Nogomet
23 ogledov

Mladi Španci nasledili starejše kolege

Španija, mlada reprezentanca
1/16
EPA
Mlada članska reprezentanca Španije (U-21) je v finalu evropskega prvenstva v danskem Aarhusu z 2:0 ugnala švicarsko reprezentanco, za katero igra tudi soigralec Josipa Iličića pri Palermu Pajtim Kasami.

Nogometaši z Iberskega polotoka so tako nasledili svoje starejše kolege na evropskem prestolu (Španija je aktualni evropski prvak iz leta 2010). Špance je v 41. minuti tekme v vodstvo popeljal Ander Herrera Agüera, potem ko je po podaji Didaca Vile z glavo načel švicarsko mrežo. Herrera je sicer član Athletica iz Bilbaa.

Zmago furije je potrdil mladi up Barcelone Thiago Alcantara v 81. minuti obračuna. V Italiji rojeni Španec, ki je sicer sin nekdanjega brazilskega nogometaša Mazinha, je švicarskega čuvaja mreže Yanna Sommerja premagal kar s prostega strela. "Golazo iz 40 metrov," so zapisali španski novinarski kolegi As-a. David De Gea (Atlético), ki ga mnogi že vidijo v Manchestru Unitedu, je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Evropsko prvenstvo U-21, finale:

Švica : Španija 0:2 (0:1)
Herrera (41), Thiago Alcantara (81)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.