Mlakar se bo pridružil Iličiću

Foto: EPA
Foto: EPA
Obetaven slovenski nogometaš Jan Mlakar bo kariero nadaljeval v Firencah, kjer igra tudi slovenski reprezentant Josip Iličić.
Oglej si celoten članek

Mladinski nogometni center Nogometnega kluba (NK) Domžale je dobil novo potrditev dobrega dela z mladimi nogometaši v zadnjih letih. Po Dejanu Lazareviću, Harisu Vučkiću, Roku Taneskemu in Gregorju Zabretu se v klub iz ene od petih največjih lig v Evropi seli Jan Mlakar, ki odhaja v italijansko Fiorentino.

15-letnega napadalca je ob plačilu odškodnine v svoje vrste zvabil italijanski velikan Fiorentina, kjer si v članskem moštvu kruh že služi slovenski reprezentant Josip Iličić.

Mlakar velja za enega izmed največjih talentov v svoji generaciji v Sloveniji in je tudi standardni član slovenske reprezentance do 16 let. V Domžale je prišel pred petimi leti, ko je zaigral v selekciji do 10 let. Pri 14 letih je zaigral za kadetsko ekipo NK Domžale in v lanski sezoni z njo osvojil tudi naslov državnega prvaka. Na vsega devetih prvenstvenih tekmah je dosegel tri gole, hkrati pa je bil z 32 goli drugi strelec Lige U15 – zahod.

"Jan Mlakar je po Gregorju Zabretu, ki je odšel v Swansea City, v letošnji sezoni drugi mladi igralec NK Domžale, ki bo svojo kariero nadaljeval v enem izmed petih najmočnejših prvenstev na svetu. V Firence se bo preselil čez eno leto, do takrat pa bo nastopal v dresu mlajših selekcij Nogometnega kluba Domžale," je pojasnil športni direktor NK Domžale Matej Oražem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.