Množičen padec, zaposleni vsi reševalci, odstop enega od favoritov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Buchmann odstopil po grdem padcu v Gradežu.
Oglej si celoten članek

Nemški kolesar Emanuel Buchmann (Bora-hansgrohe) je po grdem padcu v okolici Gradeža odstopil z dirke po Italiji. V skupnem seštevku je bil Buchmann na šestem mestu (+2:36) in v boju za najvišja mesta po dobrih predstavah v zahtevnih etapah. Ob njem sta odstopila še Nizozemec Jos van Emden (Jumbo-Visma) in Eritrejec Natnael Berhane (Cofidis). Do množičnega padca je prišlo le dva kilometra po uradnem začetku 15. etape.

Takoj po odhodu iz Gradeža je namreč padla večja skupina kolesarjev. Zaradi nudenja zdravniške pomoči so bili hitro zaposleni vsi reševalci in njihova vozila, zato je vodstvo Gira preizkušnjo nevtraliziralo. Etapa se je nadaljevala, ko so oskrbeli vse poškodovane kolesarje.

Foto: Profimedia giro, dirka po Italiji

Foto: Profimedia giro, dirka po Italiji

Etapa med Gradežem in Gorico (147 km) se bo deloma odvila tudi v Sloveniji. Karavana bo po slovenskih cestah opravila okoli 40 km po Goriških Brdih in v okolici Nove Gorice. Dogajanje na cesti bodo popestrili tudi spremljevalni dogodki v občinah Nova Gorica in Brda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:44 23. Maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje …

  • 15:43 23. Maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.