Šport > Kolesarstvo
7364 ogledov

Množičen padec, zaposleni vsi reševalci, odstop enega od favoritov

giro, dirka po Italiji Profimedia
Buchmann odstopil po grdem padcu v Gradežu.

Nemški kolesar Emanuel Buchmann (Bora-hansgrohe) je po grdem padcu v okolici Gradeža odstopil z dirke po Italiji. V skupnem seštevku je bil Buchmann na šestem mestu (+2:36) in v boju za najvišja mesta po dobrih predstavah v zahtevnih etapah. Ob njem sta odstopila še Nizozemec Jos van Emden (Jumbo-Visma) in Eritrejec Natnael Berhane (Cofidis). Do množičnega padca je prišlo le dva kilometra po uradnem začetku 15. etape.

Takoj po odhodu iz Gradeža je namreč padla večja skupina kolesarjev. Zaradi nudenja zdravniške pomoči so bili hitro zaposleni vsi reševalci in njihova vozila, zato je vodstvo Gira preizkušnjo nevtraliziralo. Etapa se je nadaljevala, ko so oskrbeli vse poškodovane kolesarje.

giro, dirka po Italiji | Avtor: Profimedia Profimedia

giro, dirka po Italiji | Avtor: Profimedia Profimedia

Etapa med Gradežem in Gorico (147 km) se bo deloma odvila tudi v Sloveniji. Karavana bo po slovenskih cestah opravila okoli 40 km po Goriških Brdih in v okolici Nove Gorice. Dogajanje na cesti bodo popestrili tudi spremljevalni dogodki v občinah Nova Gorica in Brda.

Komentarjev 2
  • Jason_Slater 15:44 23.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Jason_Slater 15:43 23.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. To delo je res neverjetno in mi vsak dan prinaša velik delež dohodka. Prepričan sem, da ...prikaži več boste dosegli najboljši rezultat .. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦