Šport
21233 ogledov

Drama na Giru: čudežni deček od besa izgubil razum

evenepoel Profimedia
Belgijski kolesarski zvezdnik ni bil zadovoljen z razpletom 11. etape dirke po Italiji.

Belgijec Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) je na prašnih makadamskih cestah 11. etape Gira izgubil več kot dve minuti v primerjavi z vodilnim kolesarjem na dirki Eganom Bernalom (Ineos Grenadiers) in z drugega mesta v skupni razvrstitvi nazadoval na sedmo.

Etapo od od Perugie do Montalcina (162 km) je dobil član ubežne skupine Švicar Mauro Schmid (Qhubeka ASSOS), ki se je tako veselil prve zmage na tritedenskih dirkah.

Egan Bernal Giro Šport Bernal strl največje tekmece

V boju za etapno zmago je bilo sicer 11 kolesarjev, ki so se kmalu po začetku odlepili od glavnine in se oddaljili tudi do 15 minut. V zaključku sta se na zadnjem makadamskem odseku ter nato na vzponu na Lume Spento (4,3 km/6,4 %) odlepila dva ubežnika, v obračunu za zmago pa je bil močnejši 21-letni Schmid. Z razpletom je bil zelo zadovoljen tudi Bernal, ki je napadel na zadnjem vzponu in v skupnem seštevku pridobil 23 sekund v primerjavi z najbližjim zasledovalcem Aleksandrom Vlasovom (Astana-Premier Tech).

evenepoel | Avtor: Epa Epa
Etapa se ni odvila po željah belgijskega čudežnega dečka Evenoepoela, ki se vrača po šestmesečni odsotnosti po hudi nesreči na lanski dirki po Lombardiji, v kateri je utrpel zlom medenice in udarnino pljuč. Začetek dirke po Italiji je bil zanj zelo obetaven, nato pa je v sredo doživel boleč poraz, pri čemer je vidno vlogo odigrala njegova ekipa.

Ko se je na makadamskem odseku njegov zaostanek za vodilnimi začel nevarno povečevati, ob sebi ni imel nobenega pomočnika. Belgijca je to tako ujezilo, da je protestno odvrgel slušalko, s katero je bil na vezi z ekipnim avtomobilom.

"Mladenič je izgubil razum"

"Nisem povsem prepričan, kaj se je zgodilo," je dogajanje komentiral nekdanji irski kolesar Sean Kelly. "Joao Almeida bi moral ostati za njim. Videli smo, kako je Evenepoel potegnil slušalko iz ušesa. Zagnal je celo dramo. Izgubil je razum, vendar me to ne preseneča, saj gre za zelo mladega kolesarja. Almeida ne bi smel tako daleč naprej. Kasneje smo lahko videli, da je bil Remco povsem izmučen. Vprašanje, kako dolgo bo zdržal na dirki? To je prva tritedenska preizkušnja po dolgi odsotnosti. Vidi se mu, da je premor pustil posledice," je prepričan Kelly.

Contador: "Šokantno!"

Prizori so šokirali tudi komentatorje televizijske mreže Eurosport. "Kaj, za vraga, počne Joao Almeida?" se je spraševal Rob Hatch, medtem ko je Alberto Contador taktiko Deceunincka označil za "šokantno".

Ko so se strasti umirile, je tudi Evenepoel spoznal, da vse le ni izgubljeno. "V drugem sektorju sem zelo trpel, v tretjem pa so bile moje noge povsem brez moči. Ker nisem mogel slediti, sem se znašel v ozadju. Rezultat ni najboljši, a še vedno sem sedmi in ostajam samozavesten. Do Milana je še daleč," je dejal Belgijec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice