Šport
953 ogledov

Ugibanj je konec, Pogačar sporočil odločitev

Tadej Pogačar Epa
Tadej Pogačar je dobil zeleno luč za nastop na dirki po Sloveniji.

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je potrdil, da bo nastopil na junijski dirki po Sloveniji. Kot so sporočili iz njegovega tabora, je danes iz njegove ekipe UAE Team Emirates prišla uradna potrditev, da bo 22-letni Slovenec lahko dirkal na domači preizkušnji, ki bo od 9. do 13. junija.

Že nekaj časa je v zraku viselo vprašanje, ali bo zmagovalec najprestižnejše kolesarske dirke na svetu, Tour de France, lahko nastopil na domači dirki, ali pa bo raje za pripravo na letošnjo francosko pentljo izbral katero od drugih preizkušenj.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa
Danes je vodstvo njegove ekipe UAE Team Emirates uradno potrdilo, da bo Pogačar lahko nastopil na domači dirki, so zapisali na njegovi spletni strani.

"Resnično sem navdušen, da se bom počasi vrnil in dirkal na domačih cestah. Od zadnje dirke v Liegeu sem imel veliko najrazličnejših obveznosti, vendar se počutim dobro in pripravljen sem na nove izzive," je ob tem povedal Pogačar in dodal, da je njegov cilj na domači dirki brez dvoma skupna zmaga.

"Nazadnje, ko sem tekmoval na dirki po Sloveniji, sem do zmage pomagal sotekmovalcu Diegu Ulissiju. V Slovenijo prihajamo s ciljem, da ubranimo lansko zmago. Z veseljem prihajam domov: to je dirka, na kateri bi tudi sam zelo rad zmagal," je zatrdil slovenski kolesarski šampion.

Ta čas je Pogačar že začel višinske priprave v Sestrieru, kamor je odpotoval skupaj z ekipo. Dirka po Sloveniji mu bo tako služila kot priprava na dirko po Franciji, na kateri bo branil lansko zmago, do katere je prišel po senzacionalni predstavi na kronometru in premagal rojaka Primoža Rogliča.

Pogačar bo po dirki po Sloveniji še ostal na domačih tleh, saj bo nastopil tudi na svojem kriteriju v Komendi 18. junija in nato še na državnem prvenstvu, ki bo 20. junija v Kopru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.