Šport
224 ogledov

Etapa končana z zmagoslavjem Sagana

Peter Sagan Profimedia
Slovaški zvezdnik najmočnejši v 10. etapi.

Egan Bernal, ki je v nedeljo blestel na ciljnem vzponu na Campo Felice, ostaja tudi po deseti etapi kolesarske dirke po Italiji oblečen v rožnato majico vodilnega letošnjega Gira. Etapo je s finalno taktično mojstrovino dobil slovaški zvezdnik Peter Sagan.

Deseta etapa ni bila dolga, karavano je vodila 139 kilometrov od v potresu pred dobrim desetletjem razrušene L'Aquile do Foligna.

Etapa se je razpletla po željah ekipe Bora-Hansgrohe. Sagan je bil po treh urah, 10 minutah in 56 sekundah najbolj podjeten v sprintu za etapno zmago. Kolumbijec Fernando Gaviria Rendon (UAE Team Emirates) je bil drugi, Italijan Davide Cimolai (Israel Start-up Nation) tretji.

Ekipa Bora-Hansgrohe je za etapno zmago zelo garala, na trasi, ki je bila speljana skozi Umbrijsko gričevje, je prisilila več konkurentov, da so odpadli. V zadnjih 400 metrih pa se je na vrh izstrelil Sagan.

"Sem zelo vesel, da sem zmagal v takšni etapi. Šlo je za izjemen napor celotne ekipe. Čaka nas še veliko dela," je poudaril Sagan, ki si je za osnovni cilj zadal osvojiti ciklamno majico za najboljšega po točkah.

Žiga Jerman Intervju Šport Jerman: Na domači dirki želim med tri

Bernal (Ineos Grenadiers) je obdržal rožnato majico vodilnega: "Pravzaprav je bila težja etapa, kot smo zjutraj mislili, da bo. Bora se je odlično odrezala. Jutri bom med počitkom treniral in se pripravil na zelo pomembno etapo, ki prihaja v sredo."

Jan Tratnik (Bahrain Victorious), po odstopu Mateja Mohoriča edini slovenski predstavnik na letošnjem Giru, je današnjo etapo končal na 126. mestu, v skupnem seštevku pa je 101.

V torek bo na Giru prvi prost dan, nato pa bo v sredo sledila 11. etapa do Montalcina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice