Šport
1495 ogledov

Mohorič se prvič po grozljivem padcu oglasil iz bolnišnice ter razkril stanje

Matej Mohorič twitter
Sreča v nesreči za Mohoriča, ki jo je odnesel brez zloma.

Slovenski kolesar Matej Mohorič, ki je grdo padel med spustom s prvega kategoriziranega prelaza dneva devete etape dirke po Italiji, je iz bolnišnice sporočil, da je v redu. "Moje kolo je pobralo največji del udarca, tako da sem sam imel res veliko srečo," je prek Twitterja sporočil Mohorič.

"Nobenih zlomljenih kosti, manjši pretres možganov in brez glavobola. Sem pod stalnim zdravstvenim nadzorom," je še dodal Mohorič.

Mohorič je v levem zavoju zadel ob rob ceste. Mohoriča je sunkovito vrglo naprej na glavo, medtem ko je njegovo kolo razklalo na pol. Slovenec je bil vidno pretresen, a se je dvignil na noge, in čakal na pomoč, sedeč na ograji ob cesti, kot da se nič ni zgodilo. Nato pa so ga reševalci vseeno imobilizirali, ga na nosilih naložili v reševalno vozilo in ga prepeljali v bolnišnico v Avezzanu, kjer je ostal na opazovanju.

Iz bolnišnice v Avezzano je klubski zdravnik za družabna omrežja moštva sporočil, da ima 26-letnik iz Podblice pretres možganov in da bo noč ob radioloških testih preživel v bolnišnici.

Matej Mohorič Grozljivka na Giru Šport Takšna so prva poročila o stanju slovenskega asa po grozljivem padcu Matej Mohorič Konec Gira Šport Grozljiv padec Mateja Mohoriča

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:47 16.maj 2021.

    Kolesarji so res svojevrstni "norci". Dobro, da jo je tako poceni odnesel.

Sorodne novice