Šport
148 ogledov

Slovenska ekipa do prve zmage v svetovni seriji

Ale BTC Ljubljana Profimedia
Prva zmaga v svetovni seriji za Ale BTC Ljubljana.

Italijansko-slovensko žensko kolesarsko moštvo Ale BTC Ljubljana je danes slavilo prvo zmago v svetovni seriji od združitve ekip Ale Cipollini in BTC City Ljubljana po koncu sezone 2019. Danes je bila v drugi etapi dirke po Burgosu od Pedrose de Valdeporresa do Villarcaya najboljša Rusinja Anastasija Čursova.

Po samostojnem pobegu je 26-letna Rusinja v cilj prišla 1:11 minute pred glavnino. V sprintu le te je bila najboljša Danka Amalie Dideriksen (Trek-Segafredo), tretje mesto je v etapi zasedla Britanka Alice Barnes (Canyon SRAM).

Edina Slovenka na dirki po Burgosu Špela Kern (Massi Tactic) je bila danes 36. V skupnem seštevku pa po 20. mestu v četrtkovi prvi etapi še naprej zaostaja vsega pet sekund za vodilno Švicarko Elise Chabbey (Canyon SRAM).

Ale BTC Ljubljana je od združitve pred začetkom sezone 2020 zabeležila devet zmag, a do danes nobene v svetovni seriji. Chursina je ekipi prikolesarila sploh prvo zmago letos.

Slovenska ekipa BTC City Ljubljana je do leta 2020 enkrat slavila v svetovni seriji, potem ko je bila Eugenia Bujak najboljša na veliki nagradi Plouayja leta 2016. Italijanska ekipa Ale Cipollini pa je do leta 2019 pred združitvijo dosegla osem zmag v svetovni seriji.

V soboto bo na vrsti predzadnja tretja etapa od Medine de Pomarja do Ojo Guarene. Dirka po Burgosu se bo končala v nedeljo s kraljevsko etapo in 12 km dolgim ciljnim vzponom na Lagunas de Neila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice