Klanja se ji cel svet: močna, močnejša, Janja Garnbret!

Foto: Anže Malovrh/STA
Foto: Anže Malovrh/STA
"Spiderman nosi pižamo z motivom Janje Garnbret."
Oglej si celoten članek

Janja Garnbret je poskrbela, da so olimpijske igre postale najuspešnejše za slovenski šport doslej. Prvič se je namreč zgodilo, da so slovenski športniki in športnice osvojili tri zlata odličja na posameznih igrah. Poleg Korošice sta si zlato okoli vratu pred tem nadela še kolesar Primož Roglič v vožnji na čas in kanuist Benjamin Savšek v slalomu na divjih vodah.

Naloga Garnbretove je bila sicer težka, saj je bila že pred igrami največja favoritinja za zmago na prvi ženski olimpijski preizkušnji v športnem plezanju. Najboljša plezalka zadnjih let je zdržala pritisk in upravičila pričakovanja slovenske in svetovne javnosti. Olajšanje ob uspehu je moralo biti neznansko.

"Status legende - potrjen. Najboljša športna plezalka v zgodovini. Preprosto neverjetno. In to pri 22-ih!" je misli večine, ki so spremljali današnje plezanje strnil eden od ljubiteljev plezanja v tujini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.