Šport > Olimpijske igre
4291 ogledov

Klanja se ji cel svet: močna, močnejša, Janja Garnbret!

Janja Garnbret Anže Malovrh/STA
"Spiderman nosi pižamo z motivom Janje Garnbret."

Janja Garnbret je poskrbela, da so olimpijske igre postale najuspešnejše za slovenski šport doslej. Prvič se je namreč zgodilo, da so slovenski športniki in športnice osvojili tri zlata odličja na posameznih igrah. Poleg Korošice sta si zlato okoli vratu pred tem nadela še kolesar Primož Roglič v vožnji na čas in kanuist Benjamin Savšek v slalomu na divjih vodah.

Naloga Garnbretove je bila sicer težka, saj je bila že pred igrami največja favoritinja za zmago na prvi ženski olimpijski preizkušnji v športnem plezanju. Najboljša plezalka zadnjih let je zdržala pritisk in upravičila pričakovanja slovenske in svetovne javnosti. Olajšanje ob uspehu je moralo biti neznansko.

"Status legende - potrjen. Najboljša športna plezalka v zgodovini. Preprosto neverjetno. In to pri 22-ih!" je misli večine, ki so spremljali današnje plezanje strnil eden od ljubiteljev plezanja v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice