Šport > Olimpijske igre
2731 ogledov

Garnbretova poslala jasno in glasno sporočilo

Janja Garnbret Tokio 2020 Epa
Slovenka Janja Garnbret je zmagala v kvalifikacijah kombinacije v športnem plezanju na olimpijskih igrah v Tokiu.

Janja Garnbret bo predstavnica Slovenije v petkovem finalu kombinacije športnega plezanja na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. V finale najboljše osmerice, ki se bo merila za zgodovinsko zlato kolajno, je napredovala kot zmagovalka današnjih kvalifikacij.

Garnbretova je po prvi disciplini današnjega plezalskega maratona, hitrostnem plezanju, zasedala 14. mesto. Balvansko preizkušnjo je končala na prvem mestu, tretjo disciplino težavnost pa sklenila na četrtem. Zmnožek dosežkov ji je prinesel končnih 56 točk za najboljši dosežek kvalifikacij.

"Bilo je res težko. Imela sem kar nervozen start v to tekmovanje, dvakrat mi je spodrsnilo že pri hitrosti. Tega od sebe ne bi pričakovala, saj na svetovnih prvenstvih in pokalih nikoli nisem bila tako nervozna kot danes," je po tekmi dejala mlada Korošica, ki se je nato zbrala in pravo mojstrovino prikazala v nadaljevanju.

Najboljša slovenska športna plezalka je ključno razliko naredila v balvanskem plezanju, ko je bila na prizorišču Aomi Urban Sports Park razred zase. Edina je namreč vrhove štirih balvanov osvojila v prvem poskusu. To je storila povsem igraje in brez kakršnih koli težav ter v slogu velike šampionke prevzela vodstvo v kvalifikacijah, ki ga ni več izpustila iz rok.

Slovenka je kot najbolje uvrščena tekmovalka na svetovni jakostni lestvici v 15 metrsko steno vstopila kot zadnja. Težavnost je končala na četrtem mestu na višini 30.

Na sporedu tega olimpijskega troboja je bila le preizkušnja v težavnosti kombinacije športnega plezanja, ki je prvič na olimpijskih igrah.

Skozi današnje kvalifikacijsko sito se je od 20 tekmovalk prebila zgolj najboljša osmerica, ki se bo v petek merila za premierno olimpijsko zlato v športnem plezanju.

Druga slovenska predstavnica v športnem plezanju v Tokiu Mia Krampl je premierne olimpijske igre končala prvi dan tekmovanja na končnem 18. mestu. Najboljši dosežek je dosegla v težavnosti s sedmim mestom. Njen zmnožek je znašal 1764 točk. V hitrosti je bila 18., balvane pa je končala na 14. mestu.

Mia Krampl Tokio 2020 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.