Moggija ne bo več v nogometu

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanjemu direktorju nogometnega kluba Juventus Lucianu Moggiju so danes dosmrtno prepovedali opravljati vse nogometne funkcije.
Oglej si celoten članek

Prvotna kazen je sicer znašala pet let prepovedi, po njenem izteku pa je Nogometna zveza Slovenije kazen zvišala, ker so se v tem obdobju nabrali novi dokazi o kriminalnih dejanjih nekdanjega prvega moža "stare dame".

"Resnost dokazov je disciplinsko komisijo prisilila, da je sprejela tako odločitev. To je edina prava rešitev," so zapisali pri italijanski zvezi, ki je enako kazen prisodila tudi enemu od Moggijevih pomočnikov Antoniu Giraudu.

Moggiju se je leta in leta pripisoval status najmočnejšega človeka italijanskega nogometa, v tem športu naj bi bil celo vplivnejši od italijanskega premiera Silvia Berlusconija. Njegov vpliv na sodnike, igralce in razne agencije je bil ogromen, zato ni čudno, da je bil leta 2006 glavno ime škandala v zvezi s prirejanjem rezultatov tekem italijanskega prvenstva (Calciopoli). Zaradi njega in njegovih prekrškov so Juventus leta 2006 vrgli v drugo ligo in mu odvzeli dva naslova državnih prvakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.