Šport > Nogomet
32 ogledov

Moggija ne bo več v nogometu

Luciano Moggi EPA
Nekdanjemu direktorju nogometnega kluba Juventus Lucianu Moggiju so danes dosmrtno prepovedali opravljati vse nogometne funkcije.

Prvotna kazen je sicer znašala pet let prepovedi, po njenem izteku pa je Nogometna zveza Slovenije kazen zvišala, ker so se v tem obdobju nabrali novi dokazi o kriminalnih dejanjih nekdanjega prvega moža "stare dame".

"Resnost dokazov je disciplinsko komisijo prisilila, da je sprejela tako odločitev. To je edina prava rešitev," so zapisali pri italijanski zvezi, ki je enako kazen prisodila tudi enemu od Moggijevih pomočnikov Antoniu Giraudu.

Moggiju se je leta in leta pripisoval status najmočnejšega človeka italijanskega nogometa, v tem športu naj bi bil celo vplivnejši od italijanskega premiera Silvia Berlusconija. Njegov vpliv na sodnike, igralce in razne agencije je bil ogromen, zato ni čudno, da je bil leta 2006 glavno ime škandala v zvezi s prirejanjem rezultatov tekem italijanskega prvenstva (Calciopoli). Zaradi njega in njegovih prekrškov so Juventus leta 2006 vrgli v drugo ligo in mu odvzeli dva naslova državnih prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.