Mojstri tajskega boksa v Novem mestu

Foto: Žurnal24 Mirko Vorkapić (levo) in Rok Štrucl (desno) se bosta predstavila v zadnjih dveh

Your browser doesn’t support HTML5 video

Športna dvorana Marof v Novem mestu bo v soboto gostila zaključni turnir Slovenske lige tajskega boksa pod imenom Situla – The night of champions. V ring bodo stopili vsi najboljši slovenski borci.
Oglej si celoten članek

Novomeški klub Scorpion Gym 5. februarja v športni dvorani Marof v Novem mestu z začetkom ob 18. uri prireja veliki spektakel tajskega boksa. Na zaključnem 5. turnirju Slovenske lige tajskega boksa (združuje šest držav) bo moč videti devet profesionalnih borb za naslov prvaka lige in en prestižni dvoboj. Ob koncu večera bo strokovna sodniško-trenerska žirija izbrala najboljšega borca večera in mu podarila letalsko vozovnico za Tajsko, kar bo zagotovo še dodaten motiv za vse nastopajoče. Proglašen pa bo tudi najboljši klub lige, ki bo prejel prehodni pokal. V borbi za prvo mesto sta le še ljubljanski Khun kao in Pit 119 iz Karlovca.

Kot smo že omenili, bodo v ring stopili vsi najboljši slovenski borci. Od številnih borb gre izpostaviti četrto borbo večera, ko se bosta prvič v zgodovini tajskega boksa v Sloveniji pomerila klubska kolega, saj sta se v finale do 75 kilogramov uvrstila člana ljubljanskega kluba Khun kao Matevž Oman in Miha Lap. Člana MTG Ptuj Tadeja Toplaka, ki se je na nedavnem svetovnem prvenstvu okitil z bronom, čaka obračun z vsestranskim Čehom Janom Vlasakom. Še en nosilec odličja iz zadnjega svetovnega prvenstva iz domačega kluba Scorpion gym Franci Grajš se bo pomeril z Nizozemcem Cegizom Ozpamukom. V zadnji borbi za naslov prvaka Slovenske lige tajskega boksa se bo klubski sotekmovalec Grajša težkaš Rok Štrucl Srbu Srđanu Selešu poskušal oddolžiti za lanskoletni poraz. Zaključna beseda bo pripadla domačinu Mirku Vorkapiću, ki se bo v prestižnem dvoboju pomeril proti Nizozemcu Ricku De Legeju. Organizatorji obljubljajo, da bodo tudi vsi ostali dvoboji prava paša za oči.

"Priprave potekajo po načrtih. Dela je kot vedno preveč, kar pa nas ne moti. Pričakujemo pravi spektakel z odličnimi borbami. V ospredju pa bo predvsem šport in ne spektakel,“ je napovedal Iztok Vorkapić, predsednik Scorpion gyma, in dodal, da v deželici na sončni strani Alp že dolgo časa nismo imeli priložnosti videti tako kvalitetne prireditve tajskega boksa.

Situla – The night of champions, fight card:


Do 60 kg, 4×2 minute:
Aleksandar Gogić (Vojvodina, Srbija) – Žiga Gril (Scorpion gym, Slovenija)

Do 67 kg, 4×2 minute:
Žan Ajnik (Khun kao, Slovenija) – Borut Turk (Scorpion gym, Slovenija)

Do 71 kg, 4×2 minute:
Michael Krčmar (Lana gym, Češka) – Samo Petje (Pit 119, Hrvaška)

Do 75 kg, 4×2 minute:
Matevž Oman (Khun kao, Slovenija) – Miha Lap (Khun kao, Slovenija)

Do 81 kg, 4×2 minute:
Jure Cesar (Pit 119, Hrvaška) - Pavle Furlan (Khun kao, Slovenija)

Do 54 kg, 4×2 minute:
Feride Kirat (Diamond gym, Nizozemska) – Nevenka Mikulić (Pit 119, Hrvaška)

Do 86 kg, 4×2 minute:
Jan Vlasak (X gym, Češka) – Tadej Toplak (MTG Ptuj, Slovenija)

Do 91 kg, 4×2 minute:
Cengiz Ozpamuk (Pandrekar gym, Nizozemska) – Franci Grajš (Scorpion gym, Slovenija)

Nad 95 kg, 4×2 minute:
Srđan Seleš (Vojvodina, Srbija) – Rok Štrucl (Scorpion gym, Slovenija)

Do 71 kg, 5×3 minute (prestižni dvoboj):
Rick de Lege (Diamond gym, Nizozemska) – Mirko Vorkapić (Scorpion gym, Slovenija)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.