Šport
15 ogledov

Mojstri tajskega boksa v Novem mestu

Mirko Vorkapić (levo) in Rok Štrucl (desno) se bosta predstavila v zadnjih dveh
1/2
Žurnal24 main
Športna dvorana Marof v Novem mestu bo v soboto gostila zaključni turnir Slovenske lige tajskega boksa pod imenom Situla – The night of champions. V ring bodo stopili vsi najboljši slovenski borci.

Novomeški klub Scorpion Gym 5. februarja v športni dvorani Marof v Novem mestu z začetkom ob 18. uri prireja veliki spektakel tajskega boksa. Na zaključnem 5. turnirju Slovenske lige tajskega boksa (združuje šest držav) bo moč videti devet profesionalnih borb za naslov prvaka lige in en prestižni dvoboj. Ob koncu večera bo strokovna sodniško-trenerska žirija izbrala najboljšega borca večera in mu podarila letalsko vozovnico za Tajsko, kar bo zagotovo še dodaten motiv za vse nastopajoče. Proglašen pa bo tudi najboljši klub lige, ki bo prejel prehodni pokal. V borbi za prvo mesto sta le še ljubljanski Khun kao in Pit 119 iz Karlovca.

Kot smo že omenili, bodo v ring stopili vsi najboljši slovenski borci. Od številnih borb gre izpostaviti četrto borbo večera, ko se bosta prvič v zgodovini tajskega boksa v Sloveniji pomerila klubska kolega, saj sta se v finale do 75 kilogramov uvrstila člana ljubljanskega kluba Khun kao Matevž Oman in Miha Lap. Člana MTG Ptuj Tadeja Toplaka, ki se je na nedavnem svetovnem prvenstvu okitil z bronom, čaka obračun z vsestranskim Čehom Janom Vlasakom. Še en nosilec odličja iz zadnjega svetovnega prvenstva iz domačega kluba Scorpion gym Franci Grajš se bo pomeril z Nizozemcem Cegizom Ozpamukom. V zadnji borbi za naslov prvaka Slovenske lige tajskega boksa se bo klubski sotekmovalec Grajša težkaš Rok Štrucl Srbu Srđanu Selešu poskušal oddolžiti za lanskoletni poraz. Zaključna beseda bo pripadla domačinu Mirku Vorkapiću, ki se bo v prestižnem dvoboju pomeril proti Nizozemcu Ricku De Legeju. Organizatorji obljubljajo, da bodo tudi vsi ostali dvoboji prava paša za oči.

"Priprave potekajo po načrtih. Dela je kot vedno preveč, kar pa nas ne moti. Pričakujemo pravi spektakel z odličnimi borbami. V ospredju pa bo predvsem šport in ne spektakel,“ je napovedal Iztok Vorkapić, predsednik Scorpion gyma, in dodal, da v deželici na sončni strani Alp že dolgo časa nismo imeli priložnosti videti tako kvalitetne prireditve tajskega boksa.

Situla – The night of champions, fight card:


Do 60 kg, 4×2 minute:
Aleksandar Gogić (Vojvodina, Srbija) – Žiga Gril (Scorpion gym, Slovenija)

Do 67 kg, 4×2 minute:
Žan Ajnik (Khun kao, Slovenija) – Borut Turk (Scorpion gym, Slovenija)

Do 71 kg, 4×2 minute:
Michael Krčmar (Lana gym, Češka) – Samo Petje (Pit 119, Hrvaška)

Do 75 kg, 4×2 minute:
Matevž Oman (Khun kao, Slovenija) – Miha Lap (Khun kao, Slovenija)

Do 81 kg, 4×2 minute:
Jure Cesar (Pit 119, Hrvaška) - Pavle Furlan (Khun kao, Slovenija)

Do 54 kg, 4×2 minute:
Feride Kirat (Diamond gym, Nizozemska) – Nevenka Mikulić (Pit 119, Hrvaška)

Do 86 kg, 4×2 minute:
Jan Vlasak (X gym, Češka) – Tadej Toplak (MTG Ptuj, Slovenija)

Do 91 kg, 4×2 minute:
Cengiz Ozpamuk (Pandrekar gym, Nizozemska) – Franci Grajš (Scorpion gym, Slovenija)

Nad 95 kg, 4×2 minute:
Srđan Seleš (Vojvodina, Srbija) – Rok Štrucl (Scorpion gym, Slovenija)

Do 71 kg, 5×3 minute (prestižni dvoboj):
Rick de Lege (Diamond gym, Nizozemska) – Mirko Vorkapić (Scorpion gym, Slovenija)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.