Montreal maščeval poraz iz končnice

Foto: Žurnal24 Hokejisti Montreala so se tako veselili zmage v Philadelphiji.
Hokejisti Montreala so na najbolj zanimivem ponedeljkovem obračunu v ligi NHL ugnali Philadelphio in se tako maščevali za izpad v drugem kolu lanske končnice.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Toronto : St. Louis 4:5
NY Islanders : Buffalo 1:7
Carolina : Detroit 1:3
NY Rangers : New Jersey 4:1
Philadelphia : Montreal 3:5
Washington : Vancouver 5:1
Chicago : Nashville 2:3*
* po kazenskih strelih

Montreal Canadiensi so se vrnili na ledeno ploskev v Philadelphiji , kjer so lani presenetljivo izpadli iz končnice. Tokrat so bili Kanadčani uspešnejši kot pred nekaj mesci in se domov vračajo s polnim plenom. V prvi tretjini sta obe mreži mirovali, nato pa je goste v 54 sekundi drugega dela v vodstvo popeljal Andrej Kostistyn . Letalci so se po zadetku hitro pobrali in že dve minuti kasneje preko Jeffa Carterja izenačili, za vodstvo gostiteljev pa je poskrbel Mike Richards . Za prebrat pa so Canadiensi poskrbeli v zadnji tretjini. Zaostanek je hitro izničil Roman Hamrlik , ki je izkoristil dobro podajo Aleksa Kovaljeva . Za vodstvo gostov je poskrbel Mike Komisarek , ki je ob zadetku imel tudi nekaj sreče. Plošček se je namreč ob njegovem strelu odbil od igralca Philadelphie Scottieja Uspalla in prevaral vratarja Martina Birona . "Iz nekega čudnega razloga takšni odbitki nočejo v mrežo nasprotnika, ampak zmeraj končajo v naši," je povedal nesrečni Upshall. Na 4:2 je vodstvo Montreala povišal Robert Lang in dobrih šest minut pred koncem srečanja so se gostitelji znašli v nezavidljivem položaju. Nekaj upanja na preobrat je sicer vzbudil zadetek Simona Gagneja ob igri z igralcem več na ledu, vse dvome o zmagovalcu pa je izbrisal zadetek Steva Begina minuto pred iztekom časa.


St. Louis je v Torontu slavil po sanjskem preobratu. © Reuters

 
Hokejisti New York Rangersov so v sosedskem dvoboju ugnali New Jersey Devilse . Tudi na tem srečanju je zmaga ostala doma, najzaslužnejši za uspeh Rangerjev pa je bil Aaron Voros , ki je v svojo statistiko vpisal dva zadetka in podajo. "Moji soigralci poskrbijo, da izpadem dobro," je moštvene kolege pohvalil junak tekme in dodal: "Le stal sem zmeraj na pravem mestu. Imel sem najlažje delu terenu." Varovanci trenerja Toma Renneyja so s tem zabeležili peto zaporedno zmago v letošnji sezoni. Zmaga pa ima kljub vsemu grenak priokus, saj je pred srečanjem na tekmi v Omsku umrl izbor New Yorka na nabor leta 2007 in eden izmed največjih talentov na svetu Aleksej Čerepanov .

Najbolj razburljivo tekmo večera so gledalci spremljali v Torontu , kjer so gostitelji po prvi tretjini vodili že s 3:0 in vse je kazalo na gladko zmago Javorovih listov. A borbeni Blues iz St. Louisa se ni vdal in v peti minuti zadnje tretjine izenačil na 4:4 z zadetkom izkušenega Paula Kariye . Podaljški niso odločili zmagovalca, tako da sta ekipi izvedli kazenske strele. Pri teh pa so bili spretnejši gosti, predvsem Andy McDonald in Brad Boyes , ki sta poskrbela za poln izkupiček St. Louisa.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.