Šport
12 ogledov

Montreal maščeval poraz iz končnice

Hokejisti Montreala so se tako veselili zmage v Philadelphiji. Žurnal24 main
Hokejisti Montreala so na najbolj zanimivem ponedeljkovem obračunu v ligi NHL ugnali Philadelphio in se tako maščevali za izpad v drugem kolu lanske končnice.
 

Liga NHL

Toronto : St. Louis 4:5
NY Islanders : Buffalo 1:7
Carolina : Detroit 1:3
NY Rangers : New Jersey 4:1
Philadelphia : Montreal 3:5
Washington : Vancouver 5:1
Chicago : Nashville 2:3*
* po kazenskih strelih

Montreal Canadiensi so se vrnili na ledeno ploskev v Philadelphiji , kjer so lani presenetljivo izpadli iz končnice. Tokrat so bili Kanadčani uspešnejši kot pred nekaj mesci in se domov vračajo s polnim plenom. V prvi tretjini sta obe mreži mirovali, nato pa je goste v 54 sekundi drugega dela v vodstvo popeljal Andrej Kostistyn . Letalci so se po zadetku hitro pobrali in že dve minuti kasneje preko Jeffa Carterja izenačili, za vodstvo gostiteljev pa je poskrbel Mike Richards . Za prebrat pa so Canadiensi poskrbeli v zadnji tretjini. Zaostanek je hitro izničil Roman Hamrlik , ki je izkoristil dobro podajo Aleksa Kovaljeva . Za vodstvo gostov je poskrbel Mike Komisarek , ki je ob zadetku imel tudi nekaj sreče. Plošček se je namreč ob njegovem strelu odbil od igralca Philadelphie Scottieja Uspalla in prevaral vratarja Martina Birona . "Iz nekega čudnega razloga takšni odbitki nočejo v mrežo nasprotnika, ampak zmeraj končajo v naši," je povedal nesrečni Upshall. Na 4:2 je vodstvo Montreala povišal Robert Lang in dobrih šest minut pred koncem srečanja so se gostitelji znašli v nezavidljivem položaju. Nekaj upanja na preobrat je sicer vzbudil zadetek Simona Gagneja ob igri z igralcem več na ledu, vse dvome o zmagovalcu pa je izbrisal zadetek Steva Begina minuto pred iztekom časa.


St. Louis je v Torontu slavil po sanjskem preobratu. © Reuters

 
Hokejisti New York Rangersov so v sosedskem dvoboju ugnali New Jersey Devilse . Tudi na tem srečanju je zmaga ostala doma, najzaslužnejši za uspeh Rangerjev pa je bil Aaron Voros , ki je v svojo statistiko vpisal dva zadetka in podajo. "Moji soigralci poskrbijo, da izpadem dobro," je moštvene kolege pohvalil junak tekme in dodal: "Le stal sem zmeraj na pravem mestu. Imel sem najlažje delu terenu." Varovanci trenerja Toma Renneyja so s tem zabeležili peto zaporedno zmago v letošnji sezoni. Zmaga pa ima kljub vsemu grenak priokus, saj je pred srečanjem na tekmi v Omsku umrl izbor New Yorka na nabor leta 2007 in eden izmed največjih talentov na svetu Aleksej Čerepanov .

Najbolj razburljivo tekmo večera so gledalci spremljali v Torontu , kjer so gostitelji po prvi tretjini vodili že s 3:0 in vse je kazalo na gladko zmago Javorovih listov. A borbeni Blues iz St. Louisa se ni vdal in v peti minuti zadnje tretjine izenačil na 4:4 z zadetkom izkušenega Paula Kariye . Podaljški niso odločili zmagovalca, tako da sta ekipi izvedli kazenske strele. Pri teh pa so bili spretnejši gosti, predvsem Andy McDonald in Brad Boyes , ki sta poskrbela za poln izkupiček St. Louisa.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.