"Moral bi nekaj skaditi"

Foto: EPA
Foto: EPA
Lewis Hamilton ne verjame v uspeh na dirki za Veliko nagrado Nemčije. Želi si le še čim manjši zaostanek za moštvenim kolegom Nicom Rosbergom.
Oglej si celoten članek

"Zdaj moram predvsem omejiti izgubo. Zdi se mi, da sem to v tej sezoni že velikokrat počel. Moral bi kaditi nekaj, da bi še verjel v zmago. Nico je na prvem startnem položaju, nikogar ni pred njim," je pred popoldansko dirko v Hockenheimu, ki se bo začela ob 14. uri, dejal Lewis Hamilton. Ta v skupnem sešzevku svetovnega prvenstva zaostaja štiri točke za Mercedesovim moštvenim kolegom Nicom Rosbergom.

Britanec bi moral zaradi včerajšnje nesreče v prvem delu kvalifikacij tokrat startati šele s 15. mesta, a je bil pri trku je bil hudo poškodovan tudi menjalnik, ki so ga morali pri Mercedesu zamenjati. Po pravilih menjava menjalnika prinaša pet mest slabši položaj kot si ga dirkač privozi v kvalifikacijah, zato se naj bi Hamilton na stezo podal šelel kot 20. 

 "Ko tako hitro odpadeš v kvalifikacijah, veš, da je šel cel konec tedna v nič. Je zelo težko, a se nekako moraš sprijazniti," je še dejal Hamilton, ki je o posledicah bližnjega srečanja z ogrado povedal: "Po trku me je vse bolelo. V življenju sem imel že veliko nesreč, nekatere so bile hujše kot druge. V ogrado sem trčil z bokom dirkalnika, glave si nisem poškodoval, a kolena, gležnji, spodnji del hrbta ... ja, kar občutil sem ta trk. Adrenalin ti deluje na polno in najprej pomisliš 'hudiča, dirka je zame končana', a nato 'hudiča, vse me boli'. Takrat poskušaš ugotoviti, kaj si si poškodoval in ali bo vse še OK. Na dirki bom nastopil z modricami, a sem vesel, da lahko nadaljujem z VN Nemčije."

Pri Mercedesu sicer razmišljajo, da bi Hamilton dirko začel kar iz boksov, saj želijo v dirkalnik namestiti nov tip zavor. "Ni možno analizirat, kaj se je zgodilo in hkrati preprečiti, da se to v naslednji 12 urah ne bi ponovilo," je dejal šef Mercedesa Toto Wolff.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.