Šport
16 ogledov

"Moral bi nekaj skaditi"

nesreča Lewisa Hamiltona EPA
Lewis Hamilton ne verjame v uspeh na dirki za Veliko nagrado Nemčije. Želi si le še čim manjši zaostanek za moštvenim kolegom Nicom Rosbergom.

"Zdaj moram predvsem omejiti izgubo. Zdi se mi, da sem to v tej sezoni že velikokrat počel. Moral bi kaditi nekaj, da bi še verjel v zmago. Nico je na prvem startnem položaju, nikogar ni pred njim," je pred popoldansko dirko v Hockenheimu, ki se bo začela ob 14. uri, dejal Lewis Hamilton. Ta v skupnem sešzevku svetovnega prvenstva zaostaja štiri točke za Mercedesovim moštvenim kolegom Nicom Rosbergom.

Britanec bi moral zaradi včerajšnje nesreče v prvem delu kvalifikacij tokrat startati šele s 15. mesta, a je bil pri trku je bil hudo poškodovan tudi menjalnik, ki so ga morali pri Mercedesu zamenjati. Po pravilih menjava menjalnika prinaša pet mest slabši položaj kot si ga dirkač privozi v kvalifikacijah, zato se naj bi Hamilton na stezo podal šelel kot 20. 

 "Ko tako hitro odpadeš v kvalifikacijah, veš, da je šel cel konec tedna v nič. Je zelo težko, a se nekako moraš sprijazniti," je še dejal Hamilton, ki je o posledicah bližnjega srečanja z ogrado povedal: "Po trku me je vse bolelo. V življenju sem imel že veliko nesreč, nekatere so bile hujše kot druge. V ogrado sem trčil z bokom dirkalnika, glave si nisem poškodoval, a kolena, gležnji, spodnji del hrbta ... ja, kar občutil sem ta trk. Adrenalin ti deluje na polno in najprej pomisliš 'hudiča, dirka je zame končana', a nato 'hudiča, vse me boli'. Takrat poskušaš ugotoviti, kaj si si poškodoval in ali bo vse še OK. Na dirki bom nastopil z modricami, a sem vesel, da lahko nadaljujem z VN Nemčije."

Pri Mercedesu sicer razmišljajo, da bi Hamilton dirko začel kar iz boksov, saj želijo v dirkalnik namestiti nov tip zavor. "Ni možno analizirat, kaj se je zgodilo in hkrati preprečiti, da se to v naslednji 12 urah ne bi ponovilo," je dejal šef Mercedesa Toto Wolff.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.