Šport
17 ogledov

S srebrno puščico še nekaj let

Rosberg Mercedes VN Malezije Malezija trening Sepang formula 1 EPA
Pri Mercedesu so potrdili, da je Nico Rosberg podaljšal sodelovanje s srebrnimi puščicami-

"Za nami je težka pot. A vsi so verjeli v uspeh, s fantastično podporo Mercedes-Benza pa smo trenutno na vrhu formule 1. Veselim se naslednjih nekaj let skupnega sodelovanja. Trudili se bomo zmagati še na večjem številu dirk in če bo po sreči slaviti tudi v prvenstvih," je ob večletnem podaljšanju pogodbe dejal nemški dirkač, ki bo konec tedna na domači dirki nosil nov motiv na čeladi. Ta bo posvečen nogometašem elfa, ki so v nedeljo osvojili naslov nogometnih svetovnih prvakov.

Tudi Nico Rosberg v tej sezoni računa na takšno lovoriko, trenutno ima v prvenstvu štiri točke več kot njegov moštveni kolega Lewis Hamilton, že tretji Daniel Ricciardo (Red Bull) pa zaostaja za 67 točk. "S predstavami v tej sezoni je Nico pokazal tudi ostalemu svetu to, kar mi že vemo od samega začetka. Da je eden izmed najboljših dirkačev v formuli 1. S svojo hitrostjo, predanostjo in osredotočenostjo je veliko prispeval k napredku moštva. Nova pogodba pomeni določeno stabilnost in kontinuiteto za prihodnost. Veseli me, da lahko potrdim nadaljevanje seznama pred domačo dirko Mercedesa in Nica v Hockenheimu," je menil šef srebrnih Toto Wolff.

Nekdanji dirkač Williamsa se je Mercedeu sicer pridružil leta 2010, od takrat pa je zabeležil šest zmag, se 17-krat uvrstil na zmagovalni oder ter si osemkrat priboril najhitrejši startni položaj pred dirkami. V tej sezoni je zmagal trikrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.