Šport
26 ogledov

Rosberg prvi, Lew v ogradi

Lewis Hamilton EPA
Na kvalifikacijah pred veliko dirko Nemčije v Hockenheimu je Lewis Hamilton trčil v zaščitno ograjo, njegov moštveni kolega Nico Rosberg pa je bil najhitrejši.

Dirkač Mercedesa Lewis Hamilton bo dirko za Velko nagrado začel iz ozadja. V prvem delu kvalifikacij mu je namreč blokiralo prednje prvo kolo, ga zavrtelo, Britanec pa je s svojim dirkalnikom pristal v zaščitni ogradi pri hitrosti okoli 250 km/h. "Nekaj sem zadel. Pohodil sem zavore, ampak niso prijele," je Hamilton sporočil članom svoje ekipe preden je odšel na dodatne zdravniške preglede. Po Hamiltonovi nesreči so kvalifikacije za nekaj časa prekinili, saj so morali zaščitno ogrado popraviti.

Nico Rosberg | Avtor: EPA EPA
Hamilton, ki bo VN Nemčije začel s 15. mesta, v skupni razvrstitvi zaostaja le štiri točke za moštvenim kolegom Nicom Rosbergom, ki je na najboljši način izkoristil odsotnost Britanca in si prvozil prvi startni položaj pred nedeljsko dirko. "Seveda bi si želel, da bi ga osvojil v neposrednem boju z Lewisom. Rezultata sem nekoliko manj vesel, ker Lewis ni imel prave priložnosti za osvojitev prvega startnega položaja. Vseeno je bil to odličen dan zame, a pole position še ne prinaša točk. Pomebnejši bo jutrišnji rezultat, do uspeha je še dolga pot," je po kvalifikacijah dejal Nemec.

V prvi vrsti mu bo družbo delal Finec Valtteri Bottas (Williams), s tretje ga mesta pa bo startal moštveni kolega slednjega Felipe Massa. Četrti je bil Danec Kevin Magnussen (McLaren), tretjo startno vrsto pa sta si privozila člana Red Bulla, Avstralec Daniel Ricciardo je bil peti, svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel pa šesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.