Morganella letel z OI zaradi rasizma

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Socialna omrežja so sicer priljubljeno orodje komunikacije, ki pa ga mnogi uporabljajo nepremišljeno. Švicarski nogometaš Michel Morganella je namreč izključen iz olimpijske ekipe zaradi domnevnih rasističnih sporočil.
Oglej si celoten članek

Švicarskemu nogometašu Michelu Morganelli grozi izključitev iz švicarske olimpijske ekipe. Triindvajsetletni nogometaš Palerma naj bi prek Twitterja poslal sporočilo, v katerem je na rasistični osnovi žalil južnokorejske nogometaše. Ti so Švico premagali z 2:1.

"Preiskujemo primer. Prav lahko se zgodi, da bomo Michela poslali domov," je dejal tiskovni predstavnik švicarske reprezentance Christof Kaufmann. Po poročanju BBC se je to že zgodilo. V tem primeru je nogometaš drugi športnik, ki bi bil izključen iz olimpijske reprezentance, pred začetkom iger se je zaradi podobnega razloga isto zgodilo grški atletinji Vuli Papahristu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.