Šport
26 ogledov

Morganella letel z OI zaradi rasizma

michel morganella švica Reuters
Socialna omrežja so sicer priljubljeno orodje komunikacije, ki pa ga mnogi uporabljajo nepremišljeno. Švicarski nogometaš Michel Morganella je namreč izključen iz olimpijske ekipe zaradi domnevnih rasističnih sporočil.

Švicarskemu nogometašu Michelu Morganelli grozi izključitev iz švicarske olimpijske ekipe. Triindvajsetletni nogometaš Palerma naj bi prek Twitterja poslal sporočilo, v katerem je na rasistični osnovi žalil južnokorejske nogometaše. Ti so Švico premagali z 2:1.

"Preiskujemo primer. Prav lahko se zgodi, da bomo Michela poslali domov," je dejal tiskovni predstavnik švicarske reprezentance Christof Kaufmann. Po poročanju BBC se je to že zgodilo. V tem primeru je nogometaš drugi športnik, ki bi bil izključen iz olimpijske reprezentance, pred začetkom iger se je zaradi podobnega razloga isto zgodilo grški atletinji Vuli Papahristu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.