Šport > Nogomet
34 ogledov

Drenthe Messija obtožil rasizma

Royston Drenthe Lionel Messi EPA
"Večkrat sem igral proti njemu in vedno sva imela težave drug z drugim. Vedno mi je govoril 'negro, negro'," je Nizozemec Royston Drenthe obtožil Lionela Messija.

Rasizem je v zadnjih letih velik problem na nogometnih igriščih. Sodeč po besedah Roystona Drentheja pa rasizem ni tuj niti Lionelu Messiju, ki ga imajo mnogi za najboljšega nogometaša ta hip. Drenthe se je leta 2007 pridružil Realu in nato v Španiji ostal do konca minule sezone, ko ga je beli balet posodil Evertonu. Med časom igranja na Pirenejskem polotoku se je nekajkrat srečal tudi z Barcelono in Messijem, ki naj bi mu večkrat dejal "negro". Omenjeno besdo v Španiji sicer uporabljajo kot slabšalni izraz za temnopolte osebe.

"Večkrat sem igral proti njemu in vedno sva imela težave drug z drugim. Veste, kaj me moti? Ton s katerim je govoril 'negro, negro'. Razumem, da je v Južnji Ameriki termin 'negro' običajen, toda mi tega ne moremo trpeti. Argentinca Gabriel Heinze in Gonzal Higuain sta to sprva govorila na treningu, a sta nato prenehala," je igralec sredine igrišča dejal v pogovoru za NuSport.nl.

"Ko smo s Herculesom (pred odhodm k Evertonu ga je Real posodil ekipi iz Alicenteja, op. p.) igrali proti Barceloni, sem imel med srečanjem kar nekaj manjših nesporazumov z njim. Dal mi je roko na srečanju in znova nekajkrat ponovil 'hola negro' (pozdravljen črnec, op. p.)," je še dodal nogometaš, ki si po neuspehu v Madridu in dveh preigranih sezonah na posoji pri Hercuelsu in Evertonu, znova želi vrniti v Feyenoord, kjer je začel svojo kariero.

Komentarjev 3
  • Nejc Roškar 13:24 10.maj 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.

  • bojovi 20:43 09.maj 2012.

    Ja ja to pa je precenjeni Messi ki mu je stopila slava v glavo in kot že vedno pišem misli da lahko vse počne brez posledic, ampak Messi ma srečo da igra v Barci in mu vse pogledajo čez prste.

  • matt5 18:57 09.maj 2012.

    Naj mu odvrne živijo mali, pa bo mir.