Morski psi 'pohrustali' Montreal

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hokejisti v ligi NHL so ponoči odigrali vsega dve tekmi. San Jose Sharks so doma ugnali Montreal Canadiens z 2:1, Calgary Flames pa so šele po izvajanju kazenskih strelov s 3:2 premagali Minnesoto Wild.
Oglej si celoten članek

San Jose Sharks so tekmo v svojo korist odločili že v prvem delu, ko sta zadela Brett Burns (6.) z igralcem več na ledu in Joe Pavelski (20.), ki je bil podajalec že pri prvem golu. Kanadčani so bili blizu preobratu v končnici, ko je minuto in 17 sekund pred koncem zadel Artturi Lehkonen. Nato so gostje zamenjali še vratarja s šestim igralcem v polju, a bili v lovu na drugi gol neuspešni.

Gledalci v Scotiabank Saddledomu v Calgaryju pa so za kupljene vstopnice videli ob tekmi še podaljšek in kazenske strele ter na koncu slavili tesno domačo zmago. Hokejisti Minnesote so povedli v četrti minuti po golu Chrisa Stewarta, Kris Versteeg (13.) in Mickael Backlund (14.) pa sta že v prvem delu poskrbela za veselje na tribunah. Mikko Koivu je z golom v 48. minuti gostom nato zagotovil podaljšek in točko.

Odločitev o zmagovalcu je padla po samostojnih obračunih vratarjev z napadalci, kjer sta za gostitelje zadela Versteeg in Shean Monahan, za goste pa je bil uspešen le Jason Pominville.

Anže Kopitar s kralji iz Los Angelesa je bil ponoči prost, moči za nedeljski obračun z nevarnim Montrealom, še vedno vodilno ekipo vzhoda, pa bo ekipa iz Kalifornije nabirala še v soboto.

Liga NHL, izidi:

San Jose Sharks - Montreal Canadiens 2:1
Calgary Flames - Minnesota Wild 3:2 (kazenski streli)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.