Šport
34 ogledov

Morski psi 'pohrustali' Montreal

san jose sharks Profimedias
Hokejisti v ligi NHL so ponoči odigrali vsega dve tekmi. San Jose Sharks so doma ugnali Montreal Canadiens z 2:1, Calgary Flames pa so šele po izvajanju kazenskih strelov s 3:2 premagali Minnesoto Wild.

San Jose Sharks so tekmo v svojo korist odločili že v prvem delu, ko sta zadela Brett Burns (6.) z igralcem več na ledu in Joe Pavelski (20.), ki je bil podajalec že pri prvem golu. Kanadčani so bili blizu preobratu v končnici, ko je minuto in 17 sekund pred koncem zadel Artturi Lehkonen. Nato so gostje zamenjali še vratarja s šestim igralcem v polju, a bili v lovu na drugi gol neuspešni.

Gledalci v Scotiabank Saddledomu v Calgaryju pa so za kupljene vstopnice videli ob tekmi še podaljšek in kazenske strele ter na koncu slavili tesno domačo zmago. Hokejisti Minnesote so povedli v četrti minuti po golu Chrisa Stewarta, Kris Versteeg (13.) in Mickael Backlund (14.) pa sta že v prvem delu poskrbela za veselje na tribunah. Mikko Koivu je z golom v 48. minuti gostom nato zagotovil podaljšek in točko.

Odločitev o zmagovalcu je padla po samostojnih obračunih vratarjev z napadalci, kjer sta za gostitelje zadela Versteeg in Shean Monahan, za goste pa je bil uspešen le Jason Pominville.

Anže Kopitar s kralji iz Los Angelesa je bil ponoči prost, moči za nedeljski obračun z nevarnim Montrealom, še vedno vodilno ekipo vzhoda, pa bo ekipa iz Kalifornije nabirala še v soboto.

Liga NHL, izidi:

San Jose Sharks - Montreal Canadiens 2:1
Calgary Flames - Minnesota Wild 3:2 (kazenski streli)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.