Morski psi pojedli tudi Kralje

Foto: Žurnal24 Anze_Kopitar_Action_170208 - teaser
V ligi NHL hokejisti LA Kingsov nadaljujejo s porazi. Tokrat so bili pred domačimi navijači žrtev San Joseja, ki slavil z 2:1. Anže Kopitar je pri Kraljih ostal brez točk.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Columbus : Calgary 3:0
Philadelphia
: Atlanta 3:2
NY Islanders : Toronto 1:3
NY Rangers
: Pittsburgh 5:2
Montreal : St. Louis 3:4 *
Nashville : Washington 2:4
Edmonton
: Phoenix 8:4
Los Angeles : San Jose 1:2
*
- po kazenskih strelih

Los Angeles je zadnji košček pojedine, ki so si jo na seriji gostovanj bogato privoščili Morski psi. San Jose je Kralje premagal z 2:1, kar je že njihova deveta zaporedna zmaga na gostovanjih. Veliko zaslug za uspeh vodilnega moštva Pacifiške divizije ima vratar Brian Boucher, ki je zaustavil 29 strelov.

Mrežo Kraljev je v 18 minuti načel Joe Thornton, ki je zadel v igri z igralcem več na ledu. Za Thorntona je to 20 zadetek v sezoni, kar mu je uspelo že osmo leto zapored. 1:0 je bil tudi izid po prvi tretjini in se je ponovil tudi v drugi. Patrick Rissmiller je po podaji Torreyja Mitchella v 37. minuti po svojem strelu odbit plošček pospravil za hrbet vratarja in povišal prednost na 2:0. Kralji so se v igro vrnili, ko je po slabih petih minutah igre v zadnji tretjini z močnim strelom nad rokavico Boucherja, ki je bil pokrit, zadel Lubomir Višnovski. 1:2 je bil tudi končni izid tekme.  Pri Kraljih je Anže Kopitar enkrat je neuspešno sprožil strel na nasprotnikova vrata.

Dvoboj med Edmontonom in Phoenixom je postregel z največ zadetki na torkovih tekmah, saj so domači slavili z 8:4. Edmonton se bori za vstop v končnico, kar se pozna v zadnjih dvobojih, saj so Naftarji dosegli tri zmage. Tokrat so v tekmi, na kateri ni manjkalo zadetkov, ugnali Phoenix. Eden najbolj zaslužnih za uspeh je bil Curtis Glencross, ki je v zadnji tretjini dvakrat zadel v polno. Edmonton je zdaj na desetem mestu zahodne konference, do osmega, ki še vodi v nadaljevanje sezone, pa ga loči pet točk.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.