Šport
0 ogledov

Morski psi pojedli tudi Kralje

Anze_Kopitar_Action_170208 - teaser Žurnal24 main
V ligi NHL hokejisti LA Kingsov nadaljujejo s porazi. Tokrat so bili pred domačimi navijači žrtev San Joseja, ki slavil z 2:1. Anže Kopitar je pri Kraljih ostal brez točk.
 

Liga NHL

Columbus : Calgary 3:0
Philadelphia
: Atlanta 3:2
NY Islanders : Toronto 1:3
NY Rangers
: Pittsburgh 5:2
Montreal : St. Louis 3:4 *
Nashville : Washington 2:4
Edmonton
: Phoenix 8:4
Los Angeles : San Jose 1:2
*
- po kazenskih strelih

Los Angeles je zadnji košček pojedine, ki so si jo na seriji gostovanj bogato privoščili Morski psi. San Jose je Kralje premagal z 2:1, kar je že njihova deveta zaporedna zmaga na gostovanjih. Veliko zaslug za uspeh vodilnega moštva Pacifiške divizije ima vratar Brian Boucher, ki je zaustavil 29 strelov.

Mrežo Kraljev je v 18 minuti načel Joe Thornton, ki je zadel v igri z igralcem več na ledu. Za Thorntona je to 20 zadetek v sezoni, kar mu je uspelo že osmo leto zapored. 1:0 je bil tudi izid po prvi tretjini in se je ponovil tudi v drugi. Patrick Rissmiller je po podaji Torreyja Mitchella v 37. minuti po svojem strelu odbit plošček pospravil za hrbet vratarja in povišal prednost na 2:0. Kralji so se v igro vrnili, ko je po slabih petih minutah igre v zadnji tretjini z močnim strelom nad rokavico Boucherja, ki je bil pokrit, zadel Lubomir Višnovski. 1:2 je bil tudi končni izid tekme.  Pri Kraljih je Anže Kopitar enkrat je neuspešno sprožil strel na nasprotnikova vrata.

Dvoboj med Edmontonom in Phoenixom je postregel z največ zadetki na torkovih tekmah, saj so domači slavili z 8:4. Edmonton se bori za vstop v končnico, kar se pozna v zadnjih dvobojih, saj so Naftarji dosegli tri zmage. Tokrat so v tekmi, na kateri ni manjkalo zadetkov, ugnali Phoenix. Eden najbolj zaslužnih za uspeh je bil Curtis Glencross, ki je v zadnji tretjini dvakrat zadel v polno. Edmonton je zdaj na desetem mestu zahodne konference, do osmega, ki še vodi v nadaljevanje sezone, pa ga loči pet točk.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.