Motivacija ni vprašljiva

Foto: Žurnal24 Aleksander Ovečkin bo na SP eno najmočnejših ruskih orožji. (Foto: Reuters)
Ruski hokejist Aleksander Ovečkin bo na prihajajočem svetovnem prvenstvu elitne skupine v Nemčiji zagotovo zaigral za zbornajo komando. Prvenstvo se začenja v petek.
Oglej si celoten članek
Težave z ledom v Gelsenkirchnu
Otvoritveno srečanje svetovnega prvenstva med Nemčijo in ZDA bo odigrano na nogometnem stadionu v Gelsenkirchnu. Srečanje je že razprodano, a organizatorjem velike težave povzroča ledena ploskev, ki ni takšna, kot se za veliko prireditev spodobi. Nemci zagotavljajo, da bo do uvodnega srečanja vse pripravljeno.

Od petka dalje bodo hokejisti najhitrejše moštvene igre na svetu po spektakularnem olimpijskem turnirju uživali še v drugem vrhuncu letošnje sezone. V Nemčiji se namreč začenja svetovno prvenstvo elitne divizije. Čeprav bo prvenstvo močno okrnjeno, saj večina zvezdnikov ravnokar igra v končnici lige NHL, bo v Nemčiji zaigral Rus Aleksander Ovečkin. Trikratni zaporedni najkoristnejši igralec (MVP) lige NHL je s svojim Washingtonom v končnici presenetljivo izpadel že v prvem krogu, tako da bo uteho iskal na svetovnem prvenstvu. Cilj Rusov je seveda prvo mesto.

Po izpadu Capitals se so sicer pojavljale novice, da Ovečkin ne bo zaigral za Rusijo, a hokejist je ta namigovanja zanikal: "Mislim, da ni treba dodatno pojasnjevati mojega motiva. Vsi vedo, zakaj sem prišel igrat za rusko reprezentanco. Želim igrati za svojo državo in to nikoli ni bilo sporno,“ je za Sovjetski sport dejal Ovečkin. Rusi se bodo v predtekmovalni skupini A pomerili z Belorusi, Slovaki in Kazahstanci. Na SP pa bodo Rusi imeli priložnost, da zacelijo rane po izpadu v četrtfinalu olimpijskega turnirja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.