Šport
20 ogledov

Motivacija ni vprašljiva

Aleksander Ovečkin bo na SP eno najmočnejših ruskih orožji. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ruski hokejist Aleksander Ovečkin bo na prihajajočem svetovnem prvenstvu elitne skupine v Nemčiji zagotovo zaigral za zbornajo komando. Prvenstvo se začenja v petek.
Težave z ledom v Gelsenkirchnu
Otvoritveno srečanje svetovnega prvenstva med Nemčijo in ZDA bo odigrano na nogometnem stadionu v Gelsenkirchnu. Srečanje je že razprodano, a organizatorjem velike težave povzroča ledena ploskev, ki ni takšna, kot se za veliko prireditev spodobi. Nemci zagotavljajo, da bo do uvodnega srečanja vse pripravljeno.

Od petka dalje bodo hokejisti najhitrejše moštvene igre na svetu po spektakularnem olimpijskem turnirju uživali še v drugem vrhuncu letošnje sezone. V Nemčiji se namreč začenja svetovno prvenstvo elitne divizije. Čeprav bo prvenstvo močno okrnjeno, saj večina zvezdnikov ravnokar igra v končnici lige NHL, bo v Nemčiji zaigral Rus Aleksander Ovečkin. Trikratni zaporedni najkoristnejši igralec (MVP) lige NHL je s svojim Washingtonom v končnici presenetljivo izpadel že v prvem krogu, tako da bo uteho iskal na svetovnem prvenstvu. Cilj Rusov je seveda prvo mesto.

Po izpadu Capitals se so sicer pojavljale novice, da Ovečkin ne bo zaigral za Rusijo, a hokejist je ta namigovanja zanikal: "Mislim, da ni treba dodatno pojasnjevati mojega motiva. Vsi vedo, zakaj sem prišel igrat za rusko reprezentanco. Želim igrati za svojo državo in to nikoli ni bilo sporno,“ je za Sovjetski sport dejal Ovečkin. Rusi se bodo v predtekmovalni skupini A pomerili z Belorusi, Slovaki in Kazahstanci. Na SP pa bodo Rusi imeli priložnost, da zacelijo rane po izpadu v četrtfinalu olimpijskega turnirja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.